![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworze skrypt do logowania na różne skrypty forum (phpBB, vBulletin, IPB) i napotkałem problem przy właśnie wspomnianym IPB. Wydaje się, że stosuje dobrą metodę i dane trafiają do skryptu natomiast i tak po przesłaniu danych zwraca mi błąd o treści: Cytat [#10193] We encountered a problem processing your login request Jeśli chodzi o moje metody to tak: Ustawienia cURLa
Jeśli chodzi o dane które wysyłam to:
Zmienne $login i $password zawierają oczywiście dane użytkownika a tablica $result[0] to token bezpieczeństwa pobierany poprzez preg_match(). A i nie wiem dlaczego ale cURL nie zapisuje mi ciasteczek. Plik na pewno istnieje. Czegoś mi brakuje? Sprawdzając dane nagłówka w Firefoxowym Live HTTP Headers widze, że przesyłane jest tylko te 5 pól. Wersja IPB to 3.2.0. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy cookiejar i cookiefile
dirname(__FILE__).'sciezka' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki z tym, moje przeoczenie. No ale dalej sie zalogować nie da..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zwraca $output ?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Co zwraca $output ? Strone logowania IPB z komunikatem o błędzie wyżej przedstawionym: Cytat [#10193] We encountered a problem processing your login request
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta sprawa ipb ma zabezpieczenie przed cssrf pod postacią tokena w formularzu (pole auth_key) musisz je najpierw pobrać i na tej samej sesji je wysłać razem z danymi do logowania.
|
|
|
![]()
|
|
Doskonale o tym wiem. Tak jak napisałem w pierwszej wiadomości, tablica $result zawiera właśnie ten token który jest przesyłany z polem auth_key. No i wyskakuje tamten errorek wciąż.
EDIT: Mój błąd przy preg_matchu - przesyłałem nie ten token... zamiast ipb.vars['secure_hash'] wysylalem ipb.vars['session_id']. Dzięki za pomoc. Ten post edytował pablo114 8.09.2011, 12:57:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 01:43 |