![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej Wam !
Mam problem z FloatMenu, które nie działa mi tylko pod przeglądarką Internet Explorer 8. Wszystkie inne takie jak Internet Explorer 9, Opera, FF, Chrome, Safari, Mozilla poprawnie to "mielą", a ten zacofany IE8 nie chce tego ruszyć. Pytanie tylko czemu nie chce mi to działać pod IE 8 ? Może ktoś wie o co chodzi tej przeglądarce (IMG:style_emoticons/default/arrowheadsmiley.png) Zauważyłem, że gryzie mi się to z pierwszą cześcią skryptu (podkreślone), ale co tam jest źle skoro pod innymi działa ? p.s - po usunięciu częsci podkreślonej FloatMenu zaczyna działać pod IE8. Kod JS + inne rzeczy wygląda tak:
[b]Poniżej kod HTML:
Oraz styl CSS:
Ten post edytował Mega_88 5.09.2011, 00:09:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod w ogóle nie działa. Wklej go poprawnie czytając ten temat i podaj link. Poza tym jest dużo gotowych rozwiązań.
http://manos.malihu.gr/jquery-floating-menu http://plugins.jquery.com/project/jquery-floater |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbował bawić się w IE8 trybami widoków?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Ten post edytował Rid 5.09.2011, 10:15:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Całe FloatMenu jest gotowym skryptem pobranym właśnie z podobnych stron, które podałeś (IMG:style_emoticons/default/Lkingsmiley.png) Problem leży w samym skrypcie ponieważ na stronie, z której pobrałem FloatMenu działą pod IE8, a u mnie nie chce. Więc gryzie mi się z pozostałą cześcią skryptu ponieważ po usunięciu pozostałem częsci FloatMenu zaczyna działać.
Coś się gryzie w tym całym skrypcie, który podałem. Nie mogę zlokalizować błedu. Cytat A próbował bawić się w IE8 trybami widoków? Nie, szczerze nie wiem o czym mowa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż cały kod przy pomocy jsfiddle.net. Trybami widoków nie zawracaj sobie głowy, bo ktoś i tak może mieć je inne.
Sprawdź też Opera > dragonfly, Firefox > firebug - powinno wyświetlić błąd. Ten post edytował !*! 5.09.2011, 12:09:23 |
|
|
![]()
|
|
Cytat <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $('.fancybox').fancybox(); $('.button1, .button2, .button3, .button4, .button5').stop().animate({"backgroundPosition":"0 -100"},1350); $('.button1, .button2, .button3, .button4, .button5').hover(function() { $(this).stop().animate({"backgroundPosition":"0 0"},500); },function() { $(this).stop().animate({"backgroundPosition":"0 -100"},200); }); $('.button5, .button6, .button7').stop().animate({"backgroundPosition":"0 -5"},350); $('.button5, .button6, .button7').hover(function() { $(this).stop().animate({"backgroundPosition":"0 0"},500); },function() { $(this).stop().animate({"backgroundPosition":"0 -5"},200); }); }); var name = "#floatMenu"; var menuYloc = null; $(document).ready(function(){ menuYloc = parseInt($(name).css("top").substring(0,$(name).css("top").indexOf("px"))) $(window).scroll(function () { var offset = menuYloc+$(document).scrollTop(); if( offset < 600 ) offset = 600; $(name).animate({top:offset+"px"},{duration:500,queue:false}); }); }); </script> Czemu ten skrypt, a dokładniej jego druga część nie działa mi pod IE8 co się gryzie ze sobą ? Problemy też z pierwszą cześcią, ale bardziej zalezy mi na drugiej częsci skryptu. Co ciekawe jak zostawie tylko część pogrubioną to zaczyna działać pod IE8 ... Czemu tak się dzieje ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 03:54 |