![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Na początek warto spomnieć, że w PHP jestem początkujący. Moja dotychczasowa wiedza oparta jest na znajomości: operatorów, zmiennych, stałych, tablicy GET I POST, IF, else, elseif, Switch...
Dziś stworzyłem mój 3 skrypt, który... działa poprawnie na hostingu xaa.pl
i...
W tym problem, że niezadawala mnie działanie tego skryptu. To znaczy, gdy wysyłam fakemaila, to dochodzi mi na pocztę, ale w OD podaje mój adres loginu z XAA.PL. Próbowałem zmienić hosting i tak zroibiłem, przenosząc się na YOYO.PL, lecz tam, gdy wysyłam skrypt, nie dochodzi do mojej skrzynki... więc tu pytanie: czy to wina skryptu, czy hostingu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 2 Dołączył: 26.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skryptu.
Zobacz też czy serwer nie jest na platformie win. bo jak mnie pamięć nie myli to był jakiś problem z tą Windą.
prosty przykład użycia. Ten post edytował -jarek- 1.09.2011, 20:21:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest na linuxie ;]
Jeżeli to wina skryptu, to co w nim jest źle? Nie proszę o napisanie gotowca, bo to nie miałoby sensu, tylko lekkie nakierowanie mnie na właściwą drogę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zanim zadajemy pytanie sprawdzamy manual. Nikt ani nic Cię lepiej nie "nakieruje". mail() W drugim przykładzie od góry znajdziesz odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Nic mi manuel nie mówi ;/
Mój skrypt wygląda tak:
nie wyświetla błędnego komunikatu, ale nie dociera email na pocztę. Co znowu źle robię? Podejrzewam, że coś z $host = $_SERVER['nick']. Coś próbowałem z bool mail ( string $do , string $temat , string $treść [, string $dodatkowe_nagłówki [, string $dodatkowe_parametry ]] ), ale nie bardzo mi wychodziło. Ten post edytował Lesiak 2.09.2011, 16:32:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Wywal ten @ przez mail() i pokaż co wypisało na ekranie.
Przenoszę do przedszkola. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo może manuel nie znam manuala?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Nie wyświetla żadnego błędu, jednak mail nie dochodzi :/ Co w tym skrypcie jest znowu nie tak?
Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A manuel włączył raportowanie błędów?
ps. a próbowałeś wysłać prostego maila??
Ten post edytował CuteOne 3.09.2011, 21:21:41 |
|
|
![]()
|
|
Dochodzi email, ale nie do końca jestem z tego zadowolony.
Chciałbym, by to przesłało info z formularza. Trochę edytowałem:
Nie wyświetla błedów. (wcześniej wyświetlało, to usunąłem znaczniki ' ') teraz nic nie wyświetla, ale email nie dochodzi. Trochę edytnąłem i końcowo skrypt wygląda tak:
Mail dochodzi i co dziwne, jako TEMAT wyświetla EMAIL, który wpisałem do formularza, w OD jest adres serwera XAA.PL. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy poprzestawiać zmienne. Czytałeś manuala?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lesiak kolego...
Czytaj co ludzie do Ciebie piszą proszę. Napisałem, że jest w manualu, w drugim przykładzie od góry. A więc widzimy tam:
Czy widzisz jak zbudowane są nagłówki ? Troszkę zmodyfikuję :
To, że odsyłam Cię do manuala to nie znaczy, że chcę Cię wysłać na drzewo. Wystarczy chcieć. Pozdro. Ten post edytował tolomei 4.09.2011, 01:39:52 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, działa. Po prostu byłem zmęczony i źle popatrzyłem na manual. Ja patrzyłem nie na przykłady, tylko na treść od góry, stąd nic nie rozumiałem. Następnym razem będę wiedział, dzięki za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:24 |