![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,otóż chciałbym się jak zrobić kolory na zmianę w tabelce?
Reszta z dzielenia odpada bo gdy zdarzy się że jest dwóch użytkowników pod rząd z parzystym id to kolor jest ten sam. Jak to zrobić? Zapytanie SQL:
I teraz załóżmy że mam dwóch użytkowników w bazie danych: Id/Login/Group_id 2 Zenek 5 .... 8 Zenek 5 To kolor wyjdzie ten sam. Jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chaotycznie napisany temat. Resztę z dzielenia obliczaj nie z id usera ale ze zmiennej która się zwiększa w pętli o 1. Powstanie tzw. "zebra"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiele zrozumiałem,mógłbyś mi to wytłumaczyć na przykładzie?
Wiem że chaotyczny ale inaczej nie potrafię wytłumaczyć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie możesz wykorzystać JS do kolorowania.
Jeśli masz już tabelkę to w css definiujesz dwa kolory tła ( klasa "parzysty" i "nieparzysty") i dopisujesz tylko taki skrypt z jQuery:
Oczywiście wymaga to dołączenia biblioteki jquery i jak ktoś ma wyłączony javascript to nie zadziała, więc wersja podana powyżej jest bardziej niezawodna. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo tak: http://www.w3.org/Style/Examples/007/evenodd (czysty CSS)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 09:53 |