![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Słuchajcie, mam problem. Otóż, potrzebowałem zrobić paginację 2 tabel na pewnej stronce, no i zrobiłem. Nie będę wklejał kodu bo jest cholernie długi a wydaję mi się że i tak niezbyt istotny. Problem natomiast jest taki, że po zmianie strony w tabeli, jest ona przekazywana do paska adresu za pomocą zmiennej $page. Mam także zmienną $page1 która odpowiada za to samo w przypadku drugiej tabeli. Niestety zmienne się wykluczają, tzn. jeśli ustawię 5 stronę w pierwszej tabeli i otrzymam w pasku adresu MyAPS.php?page=5 a następnie przestawię stronę drugiej tabeli na powiedzmy drugą to w pasku adresu otrzymam MyAPS.php?page1=2 i zaowocuje to poza właściwym działaniem drugiej tabeli, powrotem pierwszej tabeli na pierwszą stronę. Obecnie zmienne te dodają się do paska adresu za pomocą mniej więcej czegoś takiego: $pagination.= "<a href=\"$targetpage?page=$counter\"> $counter </a>" i powiedzcie mi proszę co powinienem zrobić by po przerzuceniu page na 2 a następnie page1 na 3 zamiast MyAPS.php?page1=3 otrzymać link MyAPS.php?page=2&&page1=3 (bo chyba taka jest poprawna konstrukcja przy 2 zmiennych) Z góry dzięki, pozdro! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Pierwszy paginator
i analogicznie drugi
Mysle, ze o to ci chodzi Pozdrawiam Ten post edytował zbig 29.08.2011, 17:17:38 -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:00 |