![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 27.08.2011 Skąd: Los Angeles Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ramach nauki o tabelkach zrobiłem sobie taką tablice wielowymiarową i ziterować pozycje oraz roacje tych dwóch pojazdów. Co sądzicie o optymalizacji i sposobie iteracji ? Tego co potrzebuje... Ten post edytował scr1pt3r 27.08.2011, 19:02:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz dwa razy deklarować tej samej zmiennej wewnątrz dwóch lub więcej pętli jeżeli służą do prezentacji tablicy. Mówię o zmiennych $key i $value
Druga sprawa - ten zapis jest nie poprawny (działa ale nadpisujesz dwa razy tą samą zmienną): $iter_cache = $iter == 3 ? $iter_cache = "rot" : $iter_cache = $iter_cache ; powinno być: $iter_cache = ($iter == 3) ? "rot"; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 27.08.2011 Skąd: Los Angeles Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a co powiedz o samej optymalizacji i sposobie na wyświetlenie tych tabel ? Dobry jest czy lepiej coś innego. Jak już się uczyć no to proffesionalnie wole, niż potem ma mi ktoś wypominać, że mam złą jakość kodu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak proste zadania ciężko "optymalizować" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Spróbuj swoich sił z wypluciem danych rekursywnie zaczynając od dzieci kończąc na rodzicu - wtedy możemy pogadać o optymalizacji (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:45 |