![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poproszę o pomoc kogoś bardziej doświadczonego niż ja gdyż trochę pogubiłem się, mam formularz kontaktowy z walidacją i captcha.
nie mogę dojść do rozwiązania takiego aby po wysłaniu formularza bez błędów pojawił się tylko komentarz kod:
Ten post edytował piotrd 19.08.2011, 20:45:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W tej chwili wyświetlasz formularz bezwarunkowo.
Ja nie chcesz go wyświetlać, gdy wszystko było ok, to daj warunek I wszystko ok to nie wyświetlaj się. No przecież to jest IF, którego już używasz w swoim kodzie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie przerzuciłem <form> poza if bo gdy dodam go jako warunek else dla if(isset($_POST["submit"])) wtedy nie wykona mi się if(empty($errors))
ot cały paradoks ;( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz taki miszmasz w kodzie. Dodaj sobie dodatkową zmienną np. $nadano = false (linia 10). Po wysłaniu maila (linia 48) zmień jej wartość na true, a przed wyświetlaniem formularza (linia 66) użyj warunku if(!$nadano). Nie zapomnij zamknąć tego ifa po wstawieniu formularza:
|
|
|
![]()
|
|
mortus, posłuchałem Twojej rady, bo jakże nie można się z nią nie zgodzić i napisałem wszystko od nowa, oto gotowy formularz
działa pięknie tylko poprawię zapamiętywanie wartości inputów przy history.go(-1) oraz jakoś dodam walidację po sprawdzeniu $_POST["send"] == '1' a przed mail() pewnie da się to jeszcze jakoś zoptymalizować ale to będzie na przyszłość. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 14:39 |