![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%)
|
Jest sobie serwis którego dostawcą usług hostingowych jest prawdopodobnie GoDaddy. Niestety obecna strona stoi na ASP.NET ( jak mi ktoś powie, że to lepsze od PHP to łeb urwę! ), a co za tym idzie serwerem baz danych jest MSSQL.
Nie mogę skonfigurować ODBC w Windows 7 64bit żeby połączyć się z nim. Na chwilę obecną podejrzewam, że serwer nie umożliwia łączenia się z zewnątrz, bo skanowanie nmap'em nie przyniosło żadnych rezultatów ( podejrzewałem zły port ) jest to o tyle dziwne że zwykłe polecenie ping jak najbardziej działa. Szukam czegoś żeby móc tą zakichaną bazą zarządzać bez konieczności pisania skryptów w PHP i wysyłania ich na serwer przez FTP żeby wykonać jedno głupie zapytanie do bazy... Szukałem jakiegoś odpowiednika PHPMyAdmin do MSSQL, ale niestety takowego nie znalazłem. Pomocy! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%)
|
Może Navicat Lite?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%)
|
O nie wiedziałem że Navicat obsługuje MSSQL. Dzięki.
Niestety też nie mogę się połączyć. Zdaje się że pozostają mi tylko rozwiązania server-side. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Jest sobie serwis którego dostawcą usług hostingowych jest prawdopodobnie GoDaddy. Niestety obecna strona stoi na ASP.NET ( jak mi ktoś powie, że to lepsze od PHP to łeb urwę! ), a co za tym idzie serwerem baz danych jest MSSQL. ASP.NET jest lepsze, czy powiedział byś że PHP jest lepsze od Javy? raczej nie, a ASP.NET bardzo przypomina Javę, więc.... Nie mogę skonfigurować ODBC w Windows 7 64bit żeby połączyć się z nim. Na chwilę obecną podejrzewam, że serwer nie umożliwia łączenia się z zewnątrz, bo skanowanie nmap'em nie przyniosło żadnych rezultatów ( podejrzewałem zły port ) jest to o tyle dziwne że zwykłe polecenie ping jak najbardziej działa. Szukam czegoś żeby móc tą zakichaną bazą zarządzać bez konieczności pisania skryptów w PHP i wysyłania ich na serwer przez FTP żeby wykonać jedno głupie zapytanie do bazy... Szukałem jakiegoś odpowiednika PHPMyAdmin do MSSQL, ale niestety takowego nie znalazłem. Pomocy! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) aaaaa help http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=8961 to darmowy program ps. kiepskiej baletnicy, to rąbek u spódnicy... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 22:23 |