![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o stworzenie prostego intuicyjnego instalatora strony. Ale przedtem chcialbym sie doradzic na temat "przekierowania" do instalatora podczas pierwszego uruchomienia strony.
Otóż mam pewną konepcje. Wszystkie ustawienia strony przechowywane byłyby w pliku np. config.php. W momencie gdy plik nie istnieje jestesmy automatycznie kierowani do instalatora. Jezeli plik istnieje, to wyswietlana jest wlasciwa tresc strony. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czekam na opinie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
A co taki instalator miał by robić?
Może zamiast kombinować w głównym pliku, ustaw kontroler instalatora jako podstawowy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierałby informacje od uzytkownika na temat bazy danych, tytule strony, stylu strony itp. itd. i zapisywał to do pliku konfiguracyjnego.
Może zamiast kombinować w głównym pliku, ustaw kontroler instalatora jako podstawowy. Mozesz rozwinac swoja wypowiedz? Nie do konca wiem o co Ci chodzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czekam na opinie. Zadziała? Zadziała. To po co jeszcze kombinować?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak najbardziej poprawne.
Pytanie co najwyżej jaki jest sens tego, skoro wejście na domena.pl/instalacja zamiast na domena.pl po wgraniu plików na serwer nie przekroczy chyba możliwości przeciętnego Kowalskiego? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:10 |