![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem, poszukuję skryptu, albo jakiegoś poradnika jak zrobić wyszukiwarkę na swojej stronie www. Dodam że wpisy które mam wyszukiwać są zapisane w bazie danych, w jednej tabeli. Jestem słaby w temacie php i mysql, ale nie poszukuję gotowców, chciałbym się tego nauczyć poprzez jakieś poradniki (w ostateczności gotowiec + drobne przeróbki). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tworzysz formularz gdzie się wpisuje słowo, po nacisnięciu "szukaj" przekierowuje na jakąś podstronę gdzie wyświetli wyniki.
Słowo wpisane w to pole pobierasz POSTem na podstronie i tworzysz zapytanie typu:
Czyli wyszukuje rekordy w polu "pole1" gdzie występuje ciąg znaków zapisany w parametrze $szukaj. Ten parametr wcześniej pobrany został POSTem z pola wyszukiwarki. I później wyświetlasz wyniki według swoich upodobań. Najprostsza wyszukiwarka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@freelinkz Gotowe i działa. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:16 |