![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam stronę: tanie kredyty mieszkaniowe, [www.tanie-kredyty.biz]. Na samym dole wczytuje element do ramki- formularz. Problem mam taki, że po załadowaniu strony wyświetlana jest strona od tej ramki- a prawidłowo powinna być wyświetlana od góry strony. Może ktoś wie jak to poprawić aby poprawnie się to otwierało tzn zostawało na górze strony? Z góry dziękuję za pomoc Ten post edytował michalch123 9.08.2011, 06:29:36 -------------------- /zmoderowano/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój problem wynika z tej linijki:
document.getElementById('imie').focus(); w dokumencie który otwierasz w ramce ![]() powoduje on zanaczenie pola po załadowniu ramki co powoduje to niemiłe przesunięcie ![]() teoretycznie możesz dodać do ramki zdażenie onload i kazać rpzesunąć stronę za górę po załadowaniu ale jest to tylko teoretyczne rozwiązanie gdyż nie zawsze onload na iframe działa poprawnie ![]() jedyne co aktualnie przychodzi mi na myśl to ładowanie ramki jako ukrytej a potem jej wystiwtlanie np po naciśnieciu przycisku ew mozesz ustawić sobie ramkę na wysokość 0 i wstawić ją na górze strony i jak psiałem onloadem ew timeoutem potem przestawić ją na dół tak czy inaczej będzie trzeba pokombinować ![]() Edit: ok dispaly: none nic nie daje ![]() umnie od FF i IE 9 działą coś takiego: do iframe dodaj: onload="setTimeout(function(){window.location.hash='top';}, 10);" a zaraz za tagiem <body> wstaw: <a name="top"></a> Ten post edytował luniak 9.08.2011, 07:07:07 -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak właśnie podejrzewałem, że coś tam będzie w tych skryptach.
Ale dziękuję za rady. PS. tymczasowo zrobiłem to na brutala ;p hehe Pozdro --------------- EDIT. widzę edita... ![]() sprawdzę to jak tylko wrócę z lasu- podobno wysyp grzybów. Ten post edytował michalch123 9.08.2011, 07:08:47 -------------------- /zmoderowano/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:58 |