![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Za pomocą pętli for wyświetlam wyniki i wychodzi mi: Wynik 1 Wynik 2 Wynik 3 Wynik 4 Wynik 5 Jak odwrócić kolejność wyświetlanych wyników żeby uzyskać taki efekt: Wynik 5 Wynik 4 Wynik 3 Wynik 2 Wynik 1 Czyli wyświetlić wszystkie wyniki od tyłu.
Ten post edytował Szunaj85 26.07.2011, 13:34:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
for ( $i = 5; $i > 0; $-- )
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tą pętle wrzuciłem tu jako przykład. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
Chodzi mi o wyświetlenie wyników od tyłu, ale bez edycji pętli for. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I czego tak krzywa mina? peter podał ci dobre rozwiązanie, nawet jeśli z Twojej strony to tylko przykład. Napisz, że nie potrafisz tego prostego przykładu dostosować do siebie, a nie się denerwujesz na petera - pomożemy - pokaż tylko dokładnie to co masz.
|
|
|
![]()
|
|
No w zasadzie tak wygląda mój kod. Nie mogę edytować zarówno pętli jak i zmiennej gdzie zmniejszam jej wartość o jeden. Cytat Napisz, że nie potrafisz tego prostego przykładu dostosować do siebie... Gdybym wiedział jak to rozwiązać, nie szukałbym tutaj pomocy. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat ...a nie się denerwujesz na petera Oj tam, od razu denerwujesz. Bez przesady. (IMG:style_emoticons/default/thumbsupsmileyanim.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Napisz, że nie potrafisz tego prostego przykładu dostosować do siebie... Nie wyrywaj paru słów z całości zdania, bo tracisz wówczas kontekst... Przecież wiem, że nie umiesz tego zrobić i dlatego pytasz na forum.Gdybym wiedział jak to rozwiązać, nie szukałbym tutaj pomocy. Cytat Oj tam, od razu denerwujesz. Bez przesady. To po grzyba jako odpowiedż na pomocny post dajesz ikonkę ANGRY? Jak nie wiesz do czego służą emotikonki to ich nie używaj (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Co do kodu to jest on ciut bez sensu.... na dobrą sprawę zmniejszasz w pętli jedną zmienną. To jak chcesz mieć na odwrót to ją po prostu zwiększaj:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:24 |