![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak zrobic taki skrypt (chyba dosyc prosty) zeby podmienial litery innymi? Mianowicie: q=m, w=n, e=b, r=v, t=c, y=x, u=z itd., chodzi o to zeby nie bylo qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm tylko mnbvcxzlkjhgfdsapoiuytrewq, czyli od konca. Czyli w skrócie wpisujemy słowo: test, a otrzymujemy cbgc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
str_replace w tym momencie nie pomoże jak ma podmienić kolejność całego alfabetu to się ponadpisują. Na szybko rozwiązanie jakie mi przyszło do głowy to działąnie na stringu jak na tablicy coś w stylu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
str_replace w tym momencie nie pomoże jak ma podmienić kolejność całego alfabetu to się ponadpisują. Na szybko rozwiązanie jakie mi przyszło do głowy to działąnie na stringu jak na tablicy coś w stylu: str_replace zadziała bardzo dobrze. Można podać przecież jako parametry search i replace tablice i działać będzie pięknie. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cienki1980:
A jak to zrobic str_replacem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale zakładając, że masz tablicę
To wynikiem zamiany będzie aabba, z nie ddcba. Ja nie wiem jak ty byś to chciał samym str_replacem zrobić Ten post edytował lobopol 25.07.2011, 11:39:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 15:04 |