![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: lOlsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem:
Użytkownik się loguje na stronie, wszystko ładnie pięknie, nie ma problemu z rozpoznaniem id itd., ale czas trwania sesji jest bardzo krótki. Chodzi o to, że jeżeli użytkownik nie jest aktywny przez ok. 5 minut to sesja automatycznie zdycha. Jest to troche uciążliwe np. przy moderacji kiedy pisze się jakiegoś newsa 10 minut, naciska "dodaj" a tu komunikat "zaloguj się aby dodać newsa". Czy jest jakaś komenda na przedłużenie życia sesji? I czy to nie ma nic wspólnego z ustawieniami serwera? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje poczytac artykul o sesjach znajdujacych sie w servisie php.pl autorstwa kwiatka. I stanie sie swiatlosc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) .
php => php Poczatkujacy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: lOlsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki za info ale mi chodziło tylko o to czy można ustawić gdzieś coś takiego jak session_lifetime tak jak w tym session handlerze kwiatka. Mam zdyt małe wymagania aby pisać taką klase jak przedstawiona w artykule.
Chodzi mi tylko o możliwość przedłużenia życia normalnej sesji działającej w php. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Chyba bym się tutaj nie produkował gdybym nie przeczytał i zrozumiał co na php.net mają do powiedzenia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:33 |