![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o ocenę serwisu http://multizakup.pl
Muszę na pewno poprawić layout, dlatego też od razu proszę o podpowiedzi dotyczące właśnie grafiki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Strona ma pomagać w znalezieniu użytkownika Allegro, który ma wszystkie rzeczy, które chcemy kupić, a także odnajduje nowe aukcje na Allegro i powiadamia o tym użytkownika (przez email, gg). Proszę także o zgłaszanie ewentualnych błędów na stronie. no i nie wiem, czy ten post nie będzie traktowany jako reklama, ale jak inaczej, nie podając adresu można prosić o ocenę strony (i jej działania). Z góry dziękuję za wszelkie sugestie! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Za szeroka strona wyszukiwania, zbyt duży padding;
Długi czas oczekiwania. Czym pobierasz dane ze strony allegro ? cURLem ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Długi czas oczekiwania. Czym pobierasz dane ze strony allegro ? cURLem ? Pobieram przez WebApi, niestety to Api jest na tyle niedopracowane, że trzeba wymienić bardzo dużą ilosć danych, żeby znaleźć konkretnych użytkowników. To jest (póki co) nie do przeskoczenia :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko jest do przeskoczenia, wystarczy napisać swój mechanizm
|
|
|
![]()
|
|
Ale wątpię czy ręczne przeszukiwanie (przez curl) będzie szybsze niż WebApi - raczej nie... W przyszłym tygodniu biorę się za poprawki na stronie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Curl będzie tak szybki jak allegro dla zwykłego usera plus obróbka Twojego serwera, czyli czas bardzo znikomy jeśli się postarasz, a co do api to nie wiem jak działa więc czy szybciej czy wolniej musisz odpowiedzieć sobie sam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Szybko <=> Dokładnie
Fajny suwak, tylko szkoda że działa na zasadzie placebo (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Suwak to nie 'placebo' - naprawdę jest różnica (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Co do ogólnej szybkości - wszystko jest do przeskoczenia, faktycznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Już mi się zarysował pewien pomysł, który pomoże w ogromnym przyspieszeniu działania skryptu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale z pewnych względów wdrożenie pomysłu będzie trwało co najmniej tydzień - dwa... No i wtedy zniknie suwak, bo będzie już całkowicie zbędny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie trzymaj w HTML'u "zywego" CSS, pozbieraj to wszystko do kupy i laduj z oddzielnego pliku, zaoszczedzisz na transferze a i czytelnosc sie poprawi...
Ten post edytował jakisdziad 26.07.2011, 21:42:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak kliknalem na szukaj, a potem zaraz w link w stopce, to zaszalało.
no i to pytanie: "czy napewno chcesz wyszukać jeden przedmiot" wrrrr! Ten post edytował ActivePlayer 26.07.2011, 21:42:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie rzecz biorąc bardzo fajny pomysł! Od zawsze brakowało mi czegoś takiego na allegro. Tylko trzeba dobre to dopracować pod względem działania i grafiki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
jak kliknalem na szukaj, a potem zaraz w link w stopce, to zaszalało. Ot taki urok niedokończonego skryptu ajaxa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) no i to pytanie: "czy napewno chcesz wyszukać jeden przedmiot" wrrrr! Ideą serwisu jest znajdowanie KILKU przedmiotów na raz, wyszukiwanie jednego przedmiotu nie ma za bardzo sensu - to można zrobić faktycznie bezpośrednio na Allegro, a ten tekst ma przypomnieć do czego służy serwis.. Obecnie pracuję nad nową wersją serwisu - piszę praktycznie cały kod od nowa, wiem już co trzeba zrobić, żeby skrypt działał dużo sprawniej, ale to zajmie troszkę czasu... Tylko z grafiką to nie wiem co mam zrobić (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nigdy nie miałem do tego głowy... Może ktoś zechciałby pomóc? ;-) Wprawdzie troszkę bawię się w archeologa, ale właśnie udostępniłem nową wersję... Z góry dzięki za opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://multizakup.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajne, szczególnie, że poza allegro można też przeszukiwać Twoją bazę danych...
http://multizakup.pl/db/cat/cat.php?key=0%..._=1332317726090 Chociaż tyle, że hasła masz hashowane (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Popraw to czym prędzej. Errory tego typu: http://multizakup.pl/db/cat/cat.php?key=hm..._=1332317726090 też bym zmienił. Ten post edytował slammer 21.03.2012, 11:58:07 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za zwrócenie uwagi!! Zapomniałem o takiej 'drobnostce'... Już walczę z załataniem całości ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:08 |