![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy ktoś z was korzysta z Zend Studio ? Potrafi to skonfigurować. Wcześniej używałem Dreamwaver-a tam edytowałem plik lokalnie i odrazu synchronizował się z serwerem przez FTP. Można było korzystać z bazy danych MySQL po loclhost. W Zend Studio nie wiem czy jest taka możliwość i czy można edytować pliki znajdujące się na FTP i od razu je synchronizować. Jeszcze jeśli chodzi o uruchamianie i debugowanie. Też jakoś nie mogę sobie poradzić. Dla każdego pliku trzeba zmieniać konfiguracje ? Jak wy piszecie, co ustawiacie ? Przemek Ten post edytował phpsuse 20.07.2011, 13:32:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 11 Dołączył: 27.10.2010 Skąd: Kutno/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zend Studio jest baaardzo dobre - jest lepsze od netBeans'a (osoby wykorzystujące oba programy z pewnością widzą podobieństwa między nimi). Oczywiście można synchronizować od razu pliki na ftp, z tego co pamiętam musisz utworzyć projekt i w ustawieniach projektu masz opcje gdzie ma wrzucać i kiedy (on save/on run).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma co porównywać darmowego softu, do płatnego i nie zbyt taniego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mnie się osobiście lepiej pisze w netbeans jest lżejsze, zend studio to jakiś taki ni to smok ni to mucha, eclipse z pierdyliardem pluginówn z których połowa leży nieużywana.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam używam NetBeans bo szkoda mi kasiory na Zend Studio
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raz że pieniądze, ale dwa to właśnie to strzelanie do muchy z armaty
![]() - sprytne podpowiadanie - debugging - ładne podświetlanie wszystkiego - synchro z ftp - pluginy dla systemów kontroli wersji a do tego lekkie jak piórko, przy tym potworze jakim jest eclipse (czy tam zend studio) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:09 |