![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Buaha- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam taki (pewnie dla was mały) problem. Ponieważ robię stronę i potrzebują na nią formularz kontaktowy a na php się z deczka nie znam. Uporałem już sie z większością problemów ale został mi jeszcze jeden. A mianowicie ja wpisuje w formularzu na stronie polskie znaki to wszsytko jest ok i jest formularz przyjmowy. Jednak maila który przychodzi na moją skrzynke jest już bez polskich znaków. Co należy zmienić w pliku poniżej żeby mail który do mnie przychodzi był jednak z polskimi znakami a nie z kwadratami zamiast nich? Wielkie dzięki za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Należy ustawić odpowiednie kodowanie wiadomości, podpowiem, że to do zmiennej $headers będzie. I tysiące razy już na tym forum był poruszany temat polskich znaków, czy naprawdę tak ciężko skorzystać z wyszukiwarki?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodowanie pliku utf8 bez bom, nagłówek dla wiadomości z kodowaniem utf8 i do przeglądarki też taki.
|
|
|
-Buaha- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki udało się. A jeszcze mi sie urodziło jedno pytanie. Co i gdzie trzeba wstawić żeby user został na tej samej stronie z której wysyłał formularz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 4 Dołączył: 27.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz skorzystać z header("Location: ..."); albo w <form action='$_...'> skorzystać ze "super zmiennej", niestety nie pamiętam, która to..
Ten post edytował PiNkOs 12.07.2011, 21:27:42 |
|
|
-Buaha- |
![]()
|
Goście ![]() |
no właśnie z hedera próbuję skorzystać jednak niezabardzo mi to działa. Podejrzewam że w złym miejscu to wpisuje lub w jakiejś złej formie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób warunek ? że jeżeli wyśle wiadomość to ma przenieś np: do index
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 4 Dołączył: 27.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:57 |