![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może jestem przemęczony, ale nie potrafię zrobić skutecznej funkcji, która przeszukując tablicę sprawdza, czy podany element istnieje już w tablicy, szczerze mówiąc od samego początku miałem z tym problem, a teraz jest mi to potrzebne i nie mogę tego obejść (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Próbowałem już zamiast tego śmiesznego $spr dać break;return false/true; ale nie działało kompletnie.
A w stanie obecnym działa dla pierwszego, albo kilku pierwszych rekordów, a później uparcie twierdzi, że szukanego elementu nie ma w tabeli (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bardzo proszę o pomoc, chociaż podejrzewam, że błąd jest elementarny to - cóż - wpaść na niego nie mogę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem,jak Pan ma zapisane dane do sesji,jeśli są separatory typu "," lub jakiś inny to można by wyciągnąć dane z
sesji za pomocą separatorów i przypisać do tablicy(array),a później zacząć przeszukiwanie tablicy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie kombinuję z tym, ale teraz jest tak, że zawsze zwraca mi true
Może tak podam więcej szczegółów: mam tabelę $_SESSION['koszyk'][$i], która zawiera dwa indeksy ['id'] i ['ilosc'] i jeżeli jest już w którymś z pół ['id'] dany numer, to ma go nie dodawać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo źle to rozplanowałeś, jako klucz tablicy dawaj id przedmiotu i tam dopisuj potem jako wartość ilość.
Wtedy użyjesz array_key_exists |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:37 |