![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wyświetlam w przeglądarce, dane pobrane z bazy, używając następującego kodu:
Dane elegancko wyświetlają się w oknie przeglądarki. Jednak to co chciałbym osiągnąć, to podzielić tą stronę na 2 kolumny i kilka rządów. W ten sposób chcę uzyskać kilka okien w przeglądarce i w każdym z nich wyświetlać inne zapytanie SQL. Dla zaobrazowania sprawy zrobiłem JPEG'a: http://imageshack.us/photo/my-images/26/45145931.jpg/ Chcę aby to było możliwie najprostsze/lekkie rozwiązania. Wciąż próbuję walczyć z rozmiarem tabeli ale cały czas mi sie rozwala wszystko na ekranie. Czy ktoś może mi pomóc/podpowiedzieć ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno pomóc umieszczenie tabel w divach dla których dasz float: left.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W między czasie zrobiłem coś takiego. Jedyne czego mi brakuje to, żeby wyświetlany text mieścił się w tych tabelkach.
Jak mam użyć div'ów, o których piszesz ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam jak sprawdzić, ale myślałem o takiej konstrukcji:
Style dla tabel ustaw według własnego uznania. Ten post edytował askone 7.07.2011, 10:50:45 |
|
|
![]()
|
|
W miejsce kropek wstawiłem cały kod PHP, który załączyłem w pierwszsym poście.
Dane są wyświetlane, ale tylko w jednej kolumnie. Nie mam podziału ekranu na pół (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Co mam zrobić z tym kodem CSS ? Dołączyłem go na początku pliku, ale to chyba nie oto chodzi ? UPDATE: Mniej więcej to co chiałem uzyskałem tą metodą W miejsce "Table CellX.Y" wstawiłem cały kod PHP Podejrzewam, że są lepsze sposoby aby uzyskać ładniejszy rezultat. Ten post edytował czezz 7.07.2011, 12:57:28 |
|
|
![]()
|
|
W miejsce kropek wstawiłem cały kod PHP, który załączyłem w pierwszsym poście. Dane są wyświetlane, ale tylko w jednej kolumnie. Nie mam podziału ekranu na pół (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Skoro masz dane w jednej kolumnie to pewnie z powodu braku deklaracji szerokości tabeli lub div. Musisz jawnie określić szerokość div na powiedzmy 480px. Wtedy dla table dajesz 100% - dzięki czemu wypełnia on całą szerokość diva. Ponieważ container ma szerokość 996px to powinny w nim zmieścić się 2 div-y o szerokości 480px. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:05 |