![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema,
Na swojej stronie mam formularz php wysyłający emaile(form2mail), dodałem różne zmienne i teraz mam problem, aby dodać te zmienne do wysyłanej wiadomości.
form2mail.php
Jest zmienna $body, ale nie wiem skąd brane są zmienne /t i inne. Zmienne "firstname" i "lastname" są normalnie pobierane z selectów. Chciałbym aby reszta tez była pobierana. Co i jak musiałbym zrobić? Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 29 Dołączył: 13.12.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten Form2Mail jest ubogo napisany... Bardzo ubogo...
Generalnie dodane do HTMLa zmienne, jeśli są w obrębie <form></form>, powinny się same dopisać do maila. Ale i tak jest tu masa rzeczy do korekty. Ok, zacznijmy od HTMLa: Kod <select name="From" class="date"> Zmień "From" na obojętnie co, na przykład "Od" - w skrypcie pole "From" jest wywalane z formularza. Ewentualnie możesz w form2mail.php wywalić linijki: Obydwie. Sama klasa musi mieć niezłą ilość lat, jest przestarzała. Zamień wszystkie $HTTP_GET_VARS na $_GET , a $HTTP_POST_VARS na $_POST. Przydałoby się też wywalić ereg_replace i zamienić na: Można by tez rozwinąć skrzydła i posprawdzać, czy dane pola mają odpowiednie wartości. A nawet należałoby. I inny szczegół: Powinno być: Widzę też literówkę tu: Wywal nawias albo domknij go. Być może przeoczyłem coś jeszcze, ale to takie najbardziej rzucające się w oczy. I tak przepisałbym cały skrypt. Ten post edytował morbic 2.07.2011, 21:32:29 -------------------- "Aby zrozumieć rekurencję, musisz najpierw zrozumieć rekurencję."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem skrypt przestarzały, ale to po prostu ma być obojętnie jaki tam formularz wysyłający e-maile ze zmiennych z selectów bo na nich opierają się dane. I właśnie w tym jest problem, aby dane z selectów dodać to treści wysyłanego e-maila(czyli noce,pokoje,dzieci,dorosli). Oryginalnie jest tylko FirstName i LastName i chciałbym dołączyć resztę selectów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 29 Dołączył: 13.12.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgodnie ze skryptem, który wysłałeś, dodanie pól do kodu HTML automatycznie powinno powodować dodanie ich do treści maila.
-------------------- "Aby zrozumieć rekurencję, musisz najpierw zrozumieć rekurencję."
|
|
|
![]()
|
|
O, wielkie dzięki za podpowiedz i poprawki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:37 |