![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Potrzebuje sposobu w który mogę pobrać i wykonać jednym plikiem z zewnętrznego serwera plik w formie tekstowej i wykonanie go jako PHP. Include oczywiście nie działa, ale nie wiedziałem jak napisać temat.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Czemu includowanie nie działa? Więcej szczegółów.
Może SOAP ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, działa okazało się że podałem złą ścieżkę
![]() ![]() SOAP niestety odpada, nie znam tego a potrzebuje czegoś prostego ;/ Ten post edytował Agape 1.07.2011, 19:03:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu includowanie nie działa? Więcej szczegółów. Może SOAP ? include nie działa na zewnętrzne serwery. Jeżeli chcesz pobrać zewnętrzny plik z jego kodem php i wykonać u siebie to zapomnij. jeżeli chcesz pobrać to co wykonalne po stronie przeglądarki to użyj -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Ok trudno, zrezygnuje z tej opcji. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
@Adi32 ale bredzisz
![]() Przecież ataki typu RFI polegają na wczepieniu kodu php do czyjejś strony. Kod musisz zapisać w pliku .txt |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Adi32 ale bredzisz ![]() Przecież ataki typu RFI polegają na wczepieniu kodu php do czyjejś strony. Kod musisz zapisać w pliku .txt Ataki tak, ale jak chciałbyś pobrać plik config.php z mojego serwera i odpalić u siebie? Nie wiem szczerze mówiąc na czym polegają ataki RFI. Jak faktycznie bredzę to sorki. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Pisałem że plik w formacie tekstowym czyli txt albo jakiś podobny
![]() RFI ? Narazie musze wychodzić ale jak będe miał czas to poszukam może. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pisałem że plik w formacie tekstowym czyli txt albo jakiś podobny ![]() RFI ? Narazie musze wychodzić ale jak będe miał czas to poszukam może. A to tak to jest jak najbardziej możliwe. i w zależnośći od tego jak jest plik napisany formatujesz go:
a potem mógłbyś użyć eval(); ale to chyba więcej kombinowania, lub jakimś innym sposobem go wykonać. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli dasz include('http://www.cos.pl/plikphp.txt'); z kodem php kod zostanie potraktowany identycznie jak byś dał z lokalnego serwera include('plikphp.php');
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadziała includowanie plików z innego serwera jeżeli dyrektywa allow_url_fopen będzie włączona. Nie mniej, tego się tak nie powinno używać. Od tego masz xml, json, rest, rpc i wiele wiele innych.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za rady. W tym projekcie zrezygnowałem z tej opcji bo za dużo kombinowania. Ale kiedyś może wykorzystam którąś z tych technik.
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:24 |