![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym wdrożyć u siebie płatność ekartą - tzn. przetrzymywać numer karty i kod CVV2 i po prostu automatycznie ściągać z takiej karty pieniądze. W ten sposób realizuje to większość serwisów na zachodzie (istockphoto, basecamp) - jest to niesamowicie wygodne bo tylko doładowuję sobie kartę środkami a system sam cyklicznie taką kwotę ściąga. Nie wiem tylko czemu w ogóle nie mogę znaleźć nigdzie informacji o technicznych tego aspektach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież od tego są bramki płatności.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie szukam jakiegoś tropu, czyli po prostu sugerujesz żeby to obsłużyć cURLem tak jakby klient decydował - no ale na konto się nie dostanę :/. Nie do końca to kumam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie szukam jakiegoś tropu, czyli po prostu sugerujesz żeby to obsłużyć cURLem tak jakby klient decydował - no ale na konto się nie dostanę :/. Nie do końca to kumam. PayPal.com Authorize.net Jakim curlem, o czym Ty mówisz? Drobna sugestia, poczytaj o tym więcej, tu chodzi o kasę. |
|
|
![]()
|
|
Wiem na czym polega wykorzystanie platnosci.pl czy dotpay-a - już nie raz to implementowałem w sklepie. Chciałbym zrobić coś analogicznego do basecampa - tam podaję tylko numer karty kredytowej i cvv i co miesiąc z tej karty ściąga mi określoną ilość pieniędzy - ja nic nie muszę robić. W przypadku platnosci czy dotpaya za każdym razem wybieram kartę lub podaję jej numery.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2004 Skąd: Glogau/Breslau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem na czym polega wykorzystanie platnosci.pl czy dotpay-a - już nie raz to implementowałem w sklepie. Chciałbym zrobić coś analogicznego do basecampa - tam podaję tylko numer karty kredytowej i cvv i co miesiąc z tej karty ściąga mi określoną ilość pieniędzy - ja nic nie muszę robić. W przypadku platnosci czy dotpaya za każdym razem wybieram kartę lub podaję jej numery. A to nie jest tak, że z każdym z operatorów kart kredytowych musisz podpisać osobną umowę i oni ci wtedy udostępnią dokumentację/specyfikację takowej integracji? No ew. jakiś pośrednik, na wzór punktu płatności ze sklepów stacjonarnych. Przy czym to tylko moje przypuszczenia. Chociaż inaczej sobie tego specjalnie nie wyobrażam:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 03:29 |