Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Płatność e-kartą w PHP
poncjusz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Chciałbym wdrożyć u siebie płatność ekartą - tzn. przetrzymywać numer karty i kod CVV2 i po prostu automatycznie ściągać z takiej karty pieniądze. W ten sposób realizuje to większość serwisów na zachodzie (istockphoto, basecamp) - jest to niesamowicie wygodne bo tylko doładowuję sobie kartę środkami a system sam cyklicznie taką kwotę ściąga.

Nie wiem tylko czemu w ogóle nie mogę znaleźć nigdzie informacji o technicznych tego aspektach.
Go to the top of the page
+Quote Post
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

Przecież od tego są bramki płatności.
+Quote Post
poncjusz

-----

No właśnie szukam jakiegoś tropu, czyli po prostu sugerujesz żeby to obsłużyć cURLem tak jakby klient decydował - no ale na konto się nie dostanę :/. Nie do końca to kumam.
+Quote Post
Hpsi

-----

http://dotpay.pl
http://platnosci.pl

zerknij sobie
+Quote Post
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

Cytat(poncjusz @ 24.06.2011, 14:17:42 ) *
No właśnie szukam jakiegoś tropu, czyli po prostu sugerujesz żeby to obsłużyć cURLem tak jakby klient decydował - no ale na konto się nie dostanę :/. Nie do końca to kumam.

PayPal.com
Authorize.net

Jakim curlem, o czym Ty mówisz? Drobna sugestia, poczytaj o tym więcej, tu chodzi o kasę.
+Quote Post
poncjusz

-----

Wiem na czym polega wykorzystanie platnosci.pl czy dotpay-a - już nie raz to implementowałem w sklepie. Chciałbym zrobić coś analogicznego do basecampa - tam podaję tylko numer karty kredytowej i cvv i co miesiąc z tej karty ściąga mi określoną ilość pieniędzy - ja nic nie muszę robić. W przypadku platnosci czy dotpaya za każdym razem wybieram kartę lub podaję jej numery.
+Quote Post
michaJlS

-----

Cytat(poncjusz @ 24.06.2011, 16:36:57 ) *
Wiem na czym polega wykorzystanie platnosci.pl czy dotpay-a - już nie raz to implementowałem w sklepie. Chciałbym zrobić coś analogicznego do basecampa - tam podaję tylko numer karty kredytowej i cvv i co miesiąc z tej karty ściąga mi określoną ilość pieniędzy - ja nic nie muszę robić. W przypadku platnosci czy dotpaya za każdym razem wybieram kartę lub podaję jej numery.

A to nie jest tak, że z każdym z operatorów kart kredytowych musisz podpisać osobną umowę i oni ci wtedy udostępnią dokumentację/specyfikację takowej integracji? No ew. jakiś pośrednik, na wzór punktu płatności ze sklepów stacjonarnych. Przy czym to tylko moje przypuszczenia. Chociaż inaczej sobie tego specjalnie nie wyobrażam:)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.09.2025 - 03:29