![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Moje pytanie jak za pomoca jednego skryptu JS wyslac do pliku PHP kilka zmiennych, odebrac je a potem wyswietlic w kilku roznych miejscach w html?? Mam coś takiego:
Ale to pozwala mi na wstawienie wynikow tylko do jednego obiektu html i id=ile.. wiem jak wyslac kilka wartosci do pliku php ale nie wiem jak je pozniej odebrac za pomoca jQuery ajax() i wstawic do dwoch roznych obiektow html o roznych id Z gory dzieki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Twoj skrypt php powinien zwracac dane w formacie json, a potem ty je odbierasz i robisz co chcesz:
$("#ile").html(wynik.dane1); $("#il2").html(wynik.dane2); $("#ile3").html(wynik.dane3); //... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myslalem ze da sie to zrobic mez json-a ;] ok dzieki za pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ależ oczywiście. Twoj skrypt może zwracać XML'a - bujasz się wowczas z XMLem zamiast z JSONem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) JSON jest prostrzy do obróbki.
|
|
|
![]()
|
|
hehe dowcipnis... fakt z dwojga zlego lepiej ta dziura (JSON) ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:25 |