![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem click i onclick i nic.
Poniższy kod mam wstawiony w funkcji init głównego kontrolera. CODE $this->view->navigation($nawigacjaZoo); $nav = new Zend_Navigation(array( array ( 'label' => 'Start', 'uri' => '#', 'onclick' => 'alert(\"test\");' ) )); $helper = new Zend_View_Helper_Navigation_Menu(); $helper->setView(new Zend_View()); echo $helper->render($nav); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
zrobie sobie w jquery, ale gdyby ktoś wiedział jak użyć clicka to poproszę... Dziękuję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id, title, class, href, target - Takie są możliwe atrybuty html dla elementu <a>
A dlaczego? No cóż, od dłuższego już czasu jest wyraźna tendencja do tego, by takie rzeczy pisać w osobnym miejscu, bez skryptów "inline". Podejrzewam, że to jest powodem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Widać tu jednak brak konsekwencji, w Zend_Form możemy wstawiać dowolne własne atrybuty... :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 11 Dołączył: 27.10.2010 Skąd: Kutno/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zatem jedynym sposobem na zrobienie on click to:
i javascript (w typ przypadku przy użyciu jQuery):
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 12.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id, title, class, href, target - Takie są możliwe atrybuty html dla elementu <a> Śmiem się nie zgodzić. A na poparcie mojej tezy mam link: klik ;] Co do tematu, to sprawdź w ogóle czy ten onclick ci się generuje. Ponadto sprobuj w alercie zamiast cudzysłowów dać apostrofy, i koniecznie return false, czyli mniej więcej coś takiego: Kod array ( 'label' => 'Start', 'uri' => '#', 'onclick' => 'alert(\'test\'); return false;' ) return false sprawi, że ci się strona nie przeładuje, tylko wywołana zostanie akcja i koniec ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat dotyczy ZendFramework, a nie html'a jako takiego.
Warto zapoznać się najpierw a tematem, zanim udzieli się mylącej odpowiedzi. A wszystko co trzeba, napisałem w poprzednim poście... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 12.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ależ zapoznałem się z tematem i zdaję sobie sprawę, że temat dotyczy ZF. Natomiast jestem na 100% pewien, że onclick działa dla tagu <a> wbrew temu, co napisałeś wcześniej. I moim zdaniem błąd leży w źle napisanej akcji dla onclick.
P.S. Tak nawiasem mówiąc, to temat bardziej dotyczy właśnie html-a i js, a to, że omawiany jest przy okazji użycia ZF, to już inna kwestia. |
|
|
![]()
|
|
id, title, class, href, target - Takie są możliwe atrybuty html dla elementu <a> (...) Temat dotyczy ZF, a powyżej wymienione zostały atrybuty dla tagu a, które wstawić możemy korzystając z Zend_Navigation. Idź wypij kawkę, i nie spamuj więcej, skoro nawet nie wiesz o czym jest ten temat... Ten post edytował drPayton 15.06.2011, 08:26:51 |
|
|
![]()
|
|
Fakt. Zasugerowałem się czymś innym. Przepraszam zatem za zamieszanie.
P.S. A z tą kawą to masz rację (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) zrobie sobie w jquery, ale gdyby ktoś wiedział jak użyć clicka to poproszę... Dziękuję Faktycznie. Zapomniałem, że params, to parametry przekazywane do adresu, a nie atrybuty znacznika a. Sorki za wprowadzenie w błąd. W chwili obecnej nie ma sposobu na dodanie z poziomu Zend_Navigation dodatkowych atrybutów. Musisz albo stworzyć własny partial w tym celu lub w Twoim przypadku skorzystać z jQuery, jak to już zostało wcześniej napisane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 10:49 |