![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystam z jquery ui, wszystkie efekty działają idealnie bez problemu. Jednak gdy chce użyć tabs'ów, po prostu wyświetla się sam html - innymi słowy nie działa. Dodam, że accordion i cała reszta działa bez problemu. Kod z dokumentacji i nadal nic. Co moze powodować taki "efekt"? Dodam że div w ktory chce wrzucić tabsy, ma positon:absolute jeśli to w ogole ma jakieś znacznenie - inne efekty z ui dzialaja w tym divie. -.- Ten post edytował usb2.0 13.06.2011, 22:13:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj strukturę html i kod w jakim odpalasz tabsy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <body> <div id="content"> <div id="gallery"> //kod odpowiedzialny za tabs </div> </div> </body> ogólnie jest więcej divów ale nie mają się nijak z tymi które tu podałem. content relative, gallery absolute wyswieta sie po kliknieciu na pole w menu, poprzez show() Kod <div id="tabs"> <ul> <li><a href="#tabs-1">First</a></li> <li><a href="#tabs-2">Second</a></li> <li><a href="#tabs-3">Third</a></li> </ul> <div id="tabs-1">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco </div> <div id="tabs-2">Phasellus mattis tincidunt nibh. Cras orci urna, blandit id, pretium vel, aliquet ornare, felis. Maecenas scelerisque sem non nisl. Fusce sed lorem in enim dictum bibendum.</div> <div id="tabs-3">Nam dui erat, auctor a, dignissim quis, sollicitudin eu, felis. Pellentesque nisi urna, interdum eget, sagittis et, consequat vestibulum, lacus. Mauris porttitor ullamcorper augue.</div> </div> jak pisałem kod tabsów z dokumentacji -- zauważyłem że jeśli nie dam kodu html odpowiedzialnego za tabsy, a dam po $("#tabs").tabs() jakiś alert to się wykona, a po dodaniu html odpowiedzialnego za tabsy to nawet sie alert nie wykonuje-.- Ten post edytował usb2.0 13.06.2011, 22:45:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuć position:absolut i zobacz czy będzie działać ew może Twój Css gryzie się z CSS ui. Pozostaje Ci firebug i sprawdzać co się gryzie.
|
|
|
![]()
|
|
w końcu sam napisałem sobie "tabsy":P
nie chce spamować nowym tematem więc może ktoś w tym temacie mi pomoze, jest formularz same input:text, oraz jeden input pobierajacy zdjęcie, po udanej walidacji wszystko się wysyła i jest spoko, jednak jak wiadomo wysyłanie ludzie zazwyczaj maja mierne i zanim się wyślę to trzeba chwile poczekać i tu pytanie co można wyświetlić takiemu userowi żeby nie panikował i przerywał wysyłania. Jakis pasek loadingu? coś w tym stylu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:00 |