![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam co tutaj mam źle?
Zapytanie SQL: Kod CREATE TABLE TELEFON( id_telefonu varchar( 10 ) , nazwa_komisu varchar( 15 ) , Model varchar( 10 ) , Cena int( 10 ) kolor varchar( 15 ) , PRIMARY KEY ( id_telefonu ) , INDEX ( id_telefonu ) , FOREIGN KEY ( nazwa_komisu ) REFERENCES KOMIS( nazwa_komisu ) ) TYPE = innodb; MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'kolor varchar(15), primary key(id_telefonu), index(id_telefonu), foreign key(naz' at line 1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dajesz definicję dwóch pól, cena oraz kolor. Ale zapomniałeś chyba, ze to się oddziela przecinkiem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tutaj ;/
Kod Zapytanie SQL: 'CREATE TABLE UMOWA( id_umowy varchar( 10 ) , id_telefonu varchar( 10 ) , PESEL varchar( 11 ) , PRIMARY KEY ( id_umowy ) , INDEX ( id_umowy ) , FOREIGN KEY ( PESEL ) REFERENCES KLIENT( PESEL ) , FOREIGN KEY ( id_telefonu ) REFERENCES TELEFON( id_telefonu TYPE = innodb; MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'type=innodb' at line 1 Dzięki za tamto bo nie mogłem znaleźć kolega na studia robi prace a ja pomaga no robił błedów a ja poprawiam ;/ Ten post edytował xxdrago 9.06.2011, 20:32:36 |
|
|
![]()
|
|
A co on studiuje? Polonistyke? Niech zajrzy do dokumentacji i zobaczy jaka poprawna składnia create table a nie się wydurnia.
|
|
|
![]()
|
|
kurde nie wiem co tutaj jest źle proszę cię o pomoc.... bo ja juz nie wiem sprawdzałem wszystko
|
|
|
![]()
|
|
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/create-table.html
REFERENCES TELEFON( id_telefonu TYPE = innodb; co to jest? Otwierasz nawias, nie zamykasz, brakuje zamkniecia głównego nawiasu, nie ma czegoś takiego jak TYPE innodb. powtarzam pytanie: co ten koleś studiuje? Polonistyke? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:23 |