![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Div z id hidden ma visibility: hidden; ale spycha następny element o wartość swojej wysokości. Jak tego uniknąć? Chcę żeby pokazywał się nad zawartością która jest po #menu ( to takie submenu na hover)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosuj display: none; w stylu tego div-a.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
i teraz na hover podmieniam klasy w subnav. Z show dalej spycha całą zawartość, jak zrobić, żeby subnav pokazywała się nad innymi divami? Edycja: Zmieniłem postion z relativ na absolute i działa. Proszę wytłumaczcie dlaczego? Myślałem, że jak jest absolute to wyskoczy pod sufit przeglądarki... Ten post edytował przegiecie 5.06.2011, 18:21:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Absolute, pozycjonuje pod pierwszy element nadrzędny który ma pozycjonowanie inne niż static.
Z tym "wyskakiwanie pod sufit przeglądarki" to pozycjonowanie fixed, czyli względem okna przeglądarki. Pierwsze zdanie jest przetłumaczone na polski oryginał jest http://www.w3schools.com/Css/css_positioning.asp, warto przeczytać. |
|
|
![]()
|
|
dziękuję za wyjaśnienie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:21 |