![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Krystian-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, tak naprawdę dla mnie Code Igniter to wystarczający framework. Ogólnie tutaj na forum i w innych źródłach CI jest raczej krytykowany. Wyszła już jakiś czas temu ver 2 nie działałem w niej nic bo zawsze w głowie miałem te nienajlepsze zdanie ludzi, którzy zarabiają na kodowaniu w PHP. Czy ta wersja jest wg. Was okej?
Drugie pytanie dotyczy sesji. Sesje w CI działają na cookies ale można również zapisywać dane z tablicy do bazy. Jakie jest wasze zdanie na temat tego mechanizmu? pozdrawiam alexisMorelCarringtonColbyDexter P.S. A może na HydePark?, proszę o przeniesienie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepisuję projekt właśnie pod CI2 wcześniej stał na CI1.7 ja jestem bardzo zadowolony z tego frameworka.
1. Manual jest tak przejrzysty i userfriendly że bardziej się juz nie da. 2. Wsparcie Jquery 3. Jest lekki 4. staty Największą dla mnie wadą jest to że w polsce jest dość mało popularny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja już wykorzystałem nową wersję CodeIgnitera do dwóch projektów i jestem bardzo zadowolony. Zawiera wszystko co jest potrzebne.
Co do cookies i zapisywania do bazy, to uważam że jest bardzo dobre rozwiązanie w zapewnianiu bezpieczeństwa aplikacji. W jakimś stopniu to zapobiega podkradaniu sesji. Co do krytyki CodeIgnitera, to co do wcześniejszej wersji można było mieć sporo zastrzeżeń, ale jeśli chodzi o nową wersję to ja jestem bardzo zadowolony z jej możliwości. Wszystko działa tak jak należy. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:19 |