![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam funkcje do nakładania znaku wodnego. Problem w tym, że jak chce użyć znaku wodnego PNG 24 (z photoshopa) to źle sioęon wyświetla. Jakieś szlacki się pokaują zamiast znaku. Co mogę zrobic, żeby działały te pliki? Czy któreś funkcje są źle użyte? Czy jakąś funkcje muszę zamienić na inną?
Prosze o pomoc, mam z tym duży problem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował kukix 26.05.2011, 13:24:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie podam Ci gotowej odpowiedzi, bo nie mam pod ręką, ale robiłem to kiedyś w ten sposób:
1. Tworzysz pusty obrazek o rozmiarach zdjęcia na które ma być rzucony znak wodny za pomocą funkcji imagecreatetruecolor - ważne żeby to była akurat ta funkcja Kod $im = imagecreatetruecolor(175, 15); imagealphablending($im, false); imagesavealpha($im, true); $trans_colour = imagecolorallocatealpha($im, 0, 0, 0, 127); imagefill($im, 0, 0, $trans_colour); 2. Otwierasz zdjęcie Imagecreatefrom... i wklejasz na $im chociażby przy pomocy imagecopy. 3. To samo co powyżej ze znakiem wodnym. 4. Wyświetlasz i powinno być ok. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Tworzysz pusty obrazek o rozmiarach zdjęcia na które ma być rzucony znak wodny za pomocą funkcji imagecreatetruecolor - ważne żeby to była akurat ta funkcja 2. Otwierasz zdjęcie Imagecreatefrom... i wklejasz na $im chociażby przy pomocy imagecopy. 3. To samo co powyżej ze znakiem wodnym. 4. Wyświetlasz i powinno być ok. dzieki, powalcze z tym troszke. Ten post edytował kukix 27.05.2011, 11:14:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 07:07 |