![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam skrypt nie dodaje, nie edytuje i nie kasuje rekordów. Po tym jak dodam do bazy ręcznie dane przez phpmyadmin to mi je wyświetla, ale nie idzie nic z automatu... Jeszcze pewne rzeczy nie są dociągnięte typu upload pliku, ale chciałem już dodawać chociaż dane.
Proszę o pomoc w usunięciu problemu z dodawaniem. PS drażni mnie trochę to rozbijanie na query i query. i te && $_POST, jest jakiś ładniejszy sposób dodawania rekordów, a zarazem bezpieczny? Dokładniej chodzi mi o ten początek
PS czy jest jakaś różnica w dodawaniu jeśli w bazie jest jeszcze jedno pole zdjecie_rewers, a nie jest tutaj uwzględnine? Czy aby dodało muszą być wszystkie pola jakie sa w bazie? PONIZEJ CALY SKRYPT:
Ten post edytował adek- 24.05.2011, 16:28:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy użytkownik ma dostateczne uprawienia do wykonywania takich poleceń
zajad mu najprostsze zapytanie jakie są do edycji. prawdopodobnie literówka Jeśli polecenie select działa to być może tkwi błąd w formularzu zobacz co zwraca użyj echo.
Ten post edytował impro 24.05.2011, 16:05:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
w zapytaniach nie możesz używać tablic ($_POST['tablica'])
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też mi się tak wydaje poza tym i tak trzeba będzie odfltrować znaki specjalne.
Moja propozycja jest taka napisać najprostszy kod dodający do bazy danych i zobaczyć czy działa pierw nawet niech nie pobiera z formularza i szukać przyczyny. Później dodać formularz jeśli psuje nam to działanie wina formularza i szukać przyczyny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak literówka była przy dodawaniu zdjęcia, zamiast zdjecie_rewers było zdjecie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
teraz próbuję zrobić tak jak mówiliście, nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chodzi o to aby skrypt wyglądał tak? zamiast tak
wyglądał tak:
nie, to powyżej mi nie działa, chyba że, trzeba owe zmienne wkleić w inne miejsce np po $wynik = mysql_query ($query);, czy to nie ma różnicy? Ten post edytował adek- 24.05.2011, 17:08:39 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:29 |