![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. Podczas gdy próbuję zanimować png na stronie (a dokładniej zmienić jego opacity) to zamiast kanału alpha w IE pojawia się czarny kolor. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, próbowałem szukać rozwiązania. Znalazłem coś takiego (http://www.sitepoint.com/forums/javascript-15/jquery-fadein-fadeout-transparent-png-ie7-chrome-590295.html), ale próbując to wdrożyć nie działa, żadnych zmian. Żadne PNGfix for IE nie pomagają. Z góry dziękuję za jakiekolwiek naprowadzenie mnie na rozwiązanie problemu. Oczywiście problem dotyczy przeglądarki IE -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówisz o IE6? Olej, nie warto.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówie o IE 7 + 8. Że dla 6 nie warto to wiem
Rozwiązanie: http://www.kalny.pl/ie/fadeanimate-png-in-ie-fix/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Co ma jedno do drugiego?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Muszę cię przeprosić bo rzeczywiście nie zrozumiałem treści twojego pytania (pośpiech). Właściwie to nie byłem świadomy że taki bug w w nakładaniu filtrów w IE w ogóle istnieje. Jeśli rozwiązanie podane pod koniec podanego przez ciebie wątku u ciebie nie działa to zostaje ci albo zrezygnowanie z animacji dla przeźroczystych PNG albo przygotowanie np. 16/32 tych obrazów o stopniowanej przeźroczystości (zapisać jako sprite) i zaaplikowanie ich w animacji.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Jako że animację wyświetlam na jednokolorowym tle to moje rozwiązanie jest jak najbardziej ok. I to rozwiązanie też opisałem na blogu, jest dość proste, jednak trudno na nie wpaść. Gnębi mnie jednak pytanie co zrobić, kiedy tło jest nie jednolite. Nie spocznę dopóki tego nie zrobię
![]() Tak wiem wiem, to są tylko animacje które idzie pominąć na rzecz funkcjonalności, ale co kiedy klient wymaga... Takie już nasze programistów życie... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:00 |