![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Poganin.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, napisałem banalny skrypt który powinien wyświetlić wpisane przez użytkownika dane na natępnej stronie i zapisać je do pliku "zamówienia.txt", niestety nic takiego się nie dzieje, a składnia wydaje mi się prawidłowa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nic nie wyświetla to sprawdź czy w ogóle przesyłasz coś do tych zmiennych
może nic nie przesyłasz z formularza |
|
|
-Poganin.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Właśnie chodzi o to że wyświetla, lecz nie tworzy pliku "zamówienia.txt" i nie wpisuje do niego ty danych ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ $wp = fopen("$DOCUMENT_ROOT/../zamówienia.txt", 'ab'); usuń tą małpę może się czegoś więcej dowiemy |
|
|
-Poganin.- |
![]()
|
Goście ![]() |
To samo, żaden błąd nie wyskakuje, a plik się nie tworzy.
|
|
|
![]()
|
|
ja sprawdziłem u siebie i działa zrób
echo $DOCUMENT_ROOT; może sie tworzy tylko w innym miejscu |
|
|
-Poganin.- |
![]()
|
Goście ![]() |
C:/Program Files/WebServ/httpd/
Czyli tam gdzie powinno być, a nie ma. Może problem tkwi w platformie? Używam webserv'a. |
|
|
![]()
|
|
$wp = fopen("$DOCUMENT_ROOT/zamówienia.txt", 'ab');
a daj taką ścieżkę |
|
|
-Poganin.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wciąż nic. A u ciebie ten plik tworzy się w katalogu ze stroną?
|
|
|
![]()
|
|
u mnie działa elegancko
powinien ci sie utworzyć w katalogu C:/Program Files/WebServ/httpd/ taki jaki podałeś spróbuj jeszcze mu wpisać na sztywno np utwórz katalog tam gdzie masz stronę i podaj mu do niego ścieżkę np $wp = fopen("nowy_katalog/zamówienia.txt", 'ab'); Ten post edytował kadlub 25.04.2011, 16:30:57 |
|
|
-Poganin.- |
![]()
|
Goście ![]() |
To chyba wina WebServ'a. Otóż sprawa wygląda tak:
Jeżeli pliki (Index.html, zliczanie.php) usunę z głównego folderu i zrestartuje WebServ'a, to po wejściu w ten katalog nic nie ma, lecz gdy wejde przez menu WebServ'a na Stronę główną wyświetla się tam informacja że plik "zamówienia.txt" istnieje w głownym folderze i mogę go wyświetlić, ale w tym folderze nic nie ma jak wchodzę "okienkowo". |
|
|
![]()
|
|
czyli skrypt działa prawidłowo skoro go tworzy
|
|
|
-Poganin.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zmieniłem platformę na WAMP'a i teraz przy takim kodzie:
Wyskakuje błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\wamp\www\sprawdz.php on line 8 |
|
|
![]()
|
|
w lini 6 nie masz średnikana końcu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:30 |