![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Do pobrania contentu używam:
Niestety w wyniku dostaję jakieś ramki:
Probowałem użyć tych adresów ($nazwa = file_get_contents('http://translate.googleusercontent.com/translate_p?rurl=translate.google.com&sl=de&tl=en&u=http://www.wp.pl/&usg=ALkJrhgHjbXN1wlyogMzHPJ3TqdKa8aNmA'); ale niestety bez rezultatów. Czy ktoś się orientuje jak pobrać ten content za pomoca file_get_contents lub cURL ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież Google udostępnia API dla usługi translate. Dlaczego z niego nie skorzystasz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hmm. Jakoś nawet nie pomyślałem o tej możliwości
![]() No to w takim razie poszukam sobie informacji o tym API i może uda mi się połączyć. P.S Orientujecie się czy to API ma jakiś limit zapytań ? Chciałbym odpytywać nawet do kilkuset stron na godzinę ? BTW: Jeśli API ma limity to mógłbym się łączyć przez rożne proxy za pomocą cURL, ale coś mi to nie idzie, więc napiszcie czy to w ogóle jest możliwe, czy API to jedyna opcja ? Ten post edytował mefistofeles 23.04.2011, 13:32:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien, ale chyba istnieją dwie wersje: damowa i płatna. Ta pierwsza oczywiście posiada jakieś limity.
I nawet nie próbuj kombinować... Google jest na tyle sprytne, że zbanują Twoje IP i tyle będziesz mieć. |
|
|
![]()
|
|
No właśnie tego się obawiam, dlatego miałem nadzieję na możliwość skorzystania z cURL i dynamicznego proxy (zmiana proxy w wypadku bana), ale
nie jest tak łatwo pobrać ten content w ten sposób ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:28 |