![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze ktos mi odpowie co jest grane i jaka jest prawda. Robie skrypt identyfikujacy polaczenie wedlug IP. Mam dwie bazy, w ktorych znalazlem roznice np. IP 5.163.66.80 w jednej to Szwecja w drugiej USA. Ide wiec do zrodel i we whois RIPE wpisuje adres 5.163.66.80 - wyskakuje mi kraj Szwecja. Potem wpisuje ten sam adres do whois ARIN i uwaga uwaga - wyskakuje mi USA (a w zasadzie IANA). Kto tu mija sie z prawda - RIPE czy ARIN. Takich dwuznacznych zakresow IP jest duzo wiecej, a musze komus zaufac. Tylko komu?
C. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wiem, to oba serwisy moga miec racje, poniewaz RIPE posiada zbiory adresow dla Europy (oczywiśćie m.in) a ARIN dla chyba obydwu ameryk...
a gdy ktos laczy sie z internetem, to siec sprawdza czy IP nie jest przypadkiem juz uzywane i ew. przydziela to lub sprawdza nastepne... -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam podobnie, siedze sobie teraz w polsce - konkretnie w sanoku a po sprawdzeniu położenia mojego IP wyskakuje mi holandia !
-------------------- co chciałes tu znalezc ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:14 |