![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-marek8203- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam
Chciałbym wyciągnąć z bazy wszystkie wpisy z datami od dzisiejszej w górę I najłatwiej na unixowych datach. Ale są tam godziny... i mogę wybrać tylko te które są zgodne z godziną, a zależy mi tylko na dniach. Da się jakoś wyciągnąć czas unixowy bez godziny? albo żeby była godzina 00:00? próbuję nie pojawia mi się nic ;/ ani błędu, ani daty nie mogę skorzystać z now bo pojawi mi się aktualna godzina której nie może być żeby wyciągnąć wpisy >= format 0000-00-00 nie chce się porównywać mi w PDO, mogę tylko wyszukać konkretną datę i to tylko przy pomocy LIKE więc odpada przy >= |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem:
SELECT `daty` FROM `tabela` WHERE day(`daty`)='.date('d').' (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Analogicznie masz do innych rzeczy: Chcesz sprawdzic w danym roku to masz WHERE YEAR(`daty`); miesiąc MONTH(`daty`) Ten post edytował Hpsi+ 13.04.2011, 12:42:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo chyba w ogóle nie spoglądałeś do manuala, zobacz jakie parametry ma przyjąć strtotime...
date - to funkcja dla Ciebie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:14 |