![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam mały problemik, otóż chciałbym, aby inputy oraz submity znalazły się na obrazku, wychodzi mi tak, że obrazek jest na środku, a inputy i submit układa się po lewej stronie... Czy mógłby ktoś zobaczyć i pomóc? Oto zdjęcie jak to wygląda: ![]() oto kawałek kodu z index php:
a to plik .css:
Szczerze to kodzik css skopiowałem z jakieś stronki... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat
W powyższym fragmencie kodu masz część kodu html i definicję procedury ShowLogin. Definicja procedury to nie to samo co jej wywołanie... Pytanie brzmi w którym miejscu ją wywołujesz?? Bo odnoszę wrażenie że gdzieś poza
ps. Swoją drogą co to za sposób, że statyczny kod HTML ubierasz w funkcję PHP, zamiast go po prostu zdefiniować jako HTML... Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbyś pokazać jak by to wyglądało "bez ubierania w PHP"?
tak wyglada caly plik:
Ten post edytował nighttrain 13.04.2011, 12:26:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tak:
Wyjaśnienie: Modyfikacje w linii 48 służą zamknięciu div login_form w przypadku logowania, modyfikacja w linii 51 służy zamknięciu tego diva w przypadku gdy już user zostanie zalogowany. Mam nadzieję, że wszystko napisałem dobrze i że będzie działać ps. Dlaczego po zalogowaniu nie robisz automatycznego przekierowania usera na stronę dla zalogowanych tylko wyświetlasz link? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, działa, ale powiedz mi jeszcze jak wyrównać przycisk do inputów? bo w tej chwili jest bardziej wysunięty na lewo do ramki...
|
|
|
![]()
|
|
Jedynym "winowajcą" może być ustawienie prawego marginesu dla przycisku na wartość 1em przy jednoczesnym ustawieniu tego samego dla inputów na 0. Wyzeruj wartość tego atrybutu dla przycisku powinno być ok.
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, troszkę musiałem nagimnastykować się, ale zrobiłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Div login_form musiałby mieć ustawiony styl:
Wtedy dajesz za tym divem drugi a w nim obrazek, jako linię pionową wykorzystaj jego lewą krawędź -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Teraz wyszło tak, że obrazek mam w rogu po lewej, a form_login przy lewej krawędzi na środku, pomógłbyś? Co mam wpisać w css do obrazek_form?
|
|
|
![]()
|
|
Popatrz na ten prosty przykład i postaraj się ustawić podobnie u siebie:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:18 |