![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki kod CSS
wyświetla mi kod zamiast "zostaw zamówienie" to wyświetla "zostaw zamwienie" Bez literki ó i innych polskich znaków ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie działa... chodzi u to ze na stronie mam polskie znaki tylko w tym css nie mam (w tym <h3>tu i<strong>tu </strong></h3> tu już mam)
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To : <meta charset="utf-8">
Zmieniłem na to: <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na żadne
Tylko jak już to:
Otwórz pliki notepad++, formatowanie i konwertuj na UTF8 bez BOM. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
tak też zrobiłem i dalej mam tak
![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
CSS nie ma tu nic do rzeczy. Sprawdź jakie kodowanie ma plik, takie samo ustaw w nagłówku. Zwróć uwagę na AddDefaultCharset w konfiguracji Apache. Ogólnie zalecanym kodowaniem jest UTF.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy mam dobre odczucie ale czcionka na screen'ie nie wygląda mi na standardową. Może ona w ogóle nie ma znaków z "ogonkami" i "kreseczkami ?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym jeszcze lang na pl zmienił
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:05 |