![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2011 Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam
Mam problem z polskimi znakami na stronie. w pliku index.php w nagłówku mam ustawione <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=windows-1250" /> bo ani iso ani utf-8 nie wyświetlają mi polskich znaków tylko jakieś śmieszne znaki zapytania w miejscu polskich liter, w przypadku windows-1250 jest wszystko w porządku. W pliku index.php mam umieszczone kilka plików .php które są odpowiedzialne za wyświetlanie dodawanych artykułów i niestety w ogóle nie wyświetlają się polskie napisy, nawet krzaczków nie ma po prostu pustka, sprawdzałem w bazie też nie wyświetlają się. Ale zastanawia mnie jedno obojętenie na jakie kodowanie zmienie czy iso czy utf czy windows mimo wszystko w bazie nie pojawiają się polskie znaki. W bazie kodowanie mam na utf-8. Może to być wina formularza?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Było tyle razy że mógłbyś użyć wyszukiwarki lub zobaczyć przyklejony Temat: MYSQL Polskie znaki
Ten post edytował potreb 2.04.2011, 13:47:25 |
|
|
|
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 |
Człowieku, UTF-8 oraz Windows-1250 to dwa różnie, nie mające ze sobą nic wspólnego kodowania. Dodatkowo temat o polskich znakach jest przypięty w tym dziale! Zamykam.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 06:09 |