![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--userek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Posiadam książkę autorsta Daniela Bargieła "PHP5 Kompendium Webmastera" i istnieje w niej taki kod:
Próba uruchomienia skryptu kończy się nastepującym błędem: Parse error: parse error, expecting `T_OLD_FUNCTION' or `T_FUNCTION' or `T_VAR' or `'}'' in c:\usr\apache\httpd\html\a\file.php on line 3 W sieci znalazłem taką deklarację:
I tak napisany kod działa. Co jest źle w pierwszym przypadku? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pierwszy przypadek napisany jest w php5 a ty go odpalasz w php4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 27.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
slabo sie znam na programowaniu obiektowym, ale wydaje mi sie, ze () dodajemy tylko w nazwie funkcji, a klase bez tego. ale ktos to musi potwierdzic, bo nie jestem pewien (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
--userek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki wielkie za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nawet nie pomyślałem, że przyczyną może być wersja serwera. Dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
slabo sie znam na programowaniu obiektowym, ale wydaje mi sie, ze () dodajemy tylko w nazwie funkcji, a klase bez tego. ale ktos to musi potwierdzic, bo nie jestem pewien (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Co nie zmienia faktu że sakul55 ma również racje. Nie:
tylko:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 01:14 |