![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuje zrobic cos takiego. Czytalem troche o tym ale nie znalazlem odpowiedniego rozwiazania a na javasript nie znam sie za bardzo.
1. Wybieram sobie z pola select w formularzu jakis artykul. 2. Teraz wybrana wartosc selecta ma sluzyc jako warunek w zapytaniu tzn
3. Nastepnie wewnatrz tego samego formularza chce wynik zapytania wpisac w input W skrocie dynamiczne wypelnianie input na podstawie wartosci z pola select odwolujacego sie do bazy. Najlepiej jakbym mogl prosic o jakis przyklad w miare podobny do mojego problemu. Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery [ajax] + poczytaj o evencie onchange
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem co to onChange ale naprawde bylbym wdzieczny za jakis przyklad. Głównie jak to wysłać do zapytania i odebrać z powrotem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php:
ajax.php :
|
|
|
![]()
|
|
O coś takiego właśnie mi chodziło teraz to jakoś zmienie na swoje potrzeby. Dzięki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 27.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dziala Ci ten przyklad? chcialem zrobic cos podobnego, ale to mi nie dziala (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nie reaguje w zaden sposob przy zmianach. ma ktos moze jakis podobny?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa. Na pewno masz wgrane oba pliki (obok siebie) na serwer z obsługą PHP?
Jeżeli tak i nie działa, to zobacz co masz napisane w konsoli JS, potem dodatkiem firebug do FF sprawdź co się dzieje z żądaniami XHR. Czy w odpowiedzi jest poprawna odpowiedź JSON, czy żądanie nie zgłasza błędu 404. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 27.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w konsoli nie ma zadnych bledow
w Firebugu znalazlem cos takiego, ale nie wiem czy o to chodzi: Kod xhr:A.XMLHttpRequest&&(A.location.protocol!=="file:"||!A.ActiveXObject)?function(){return new A.XMLHttpRequest}:function(){try{return new A.ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(a){}} Kod x=e.xhr();if(x){e.username?x.open(n,e.url,e.async,e.username,e.password):x.open(n,e.url,e.async);try{if(e.data||a&&a.contentType)x.setRequestHeader("Content-Type",e.contentType) inne przyklady z AJAXa mi dzialaja |
|
|
![]()
|
|
Mi pomoglo uaktualnienie wersji php bo json_encode nie byl obslugiwany przez starsza. Tak btw. mam jeszcze jedno pytanko co do tego tematu. Dalo by sie to jakos polaczyc z kilkoma selectami i inputami. Powiedzmy mam formularz gdzie:
select name="wybierz[]" input name="wstaw[]" |
|
|
![]()
|
|
rzeczywiscie nowsza wersja PHP pomogla. dzieki za pomoc wam obu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 06:28 |