![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zdradźcie mi tajemnicę, dlaczego wszystkie pola mam w formularzu ukryte ale jedno z nich widać - to odzielone - data_wyp?
Ten post edytował cent4 24.03.2011, 20:51:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A dlaczego we wcześniejszych wpisach działa prawidłowo?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo masz type="hidden" zmień na type="text" Czytaj człowieku ze zrozumieniem. Przepradzam za OT, bo oczywiście nie wiem dlaczego tak masz, ale wź coś zrób z tym kodem. Począwszy od tego, że lepiej wszystko napisac w jednym strungu (będzie przejrzyściej) po drugie znaczniki <b> czy <font> zostały zdeprecjonowane i już się ich nie używa. A co jest pod zmienną $dw? |
|
|
![]()
|
|
To co tam jest jest nieistotne - jest tam data - string z brana z zaznaczonego rekordu z jgrida - problem jest jeden, dlaczego poprzednie pola z hidden ukrywa, a tego jednego nie chce, na dodatek pola po nim występujące z hidden tez prawidłowo ukrywa...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa prawidłowo
Autor: Tytuł: Sygnatura: --- Wydawnictwo: Data wypożyczenia: Data przedłużenia: |
|
|
--marck-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Po pierwsze primo:
Czytelność kodu jest bardzo ważna, aby łatwo można było wykryć błąd zamiast wystarczy zrobić: poza tym inputów używa się w formularzach, nie musisz "hiddenów" dzielić znacznikami <br/>,możesz je dać gdziekolwiek byle w granicach znacznika <form></form>, najlepiej przed submitem. Poza tym zamiast tak ciapać zawsze możesz użyć css a przecież jest to takie proste, wystarczy że zamkniesz te linie w znacznikach <p></p> zamiast <font> a na końcu robisz tak: Dzięki temu zostają ci same inputy i łatwo jest wyłapać błąd. |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie działa jako samowolny kod.
Odpaliłem Firebug i widzę, że jako zwrot - parametr dostaję: dw <span class="cellWithoutBackground" style="background-color:yellow;">2011-03-16</span> Dlaczego tak, ano - bo w jqgridzie zrobiłem sobie kolorowanie kolumny ze względu na daty: część javascript, która zwraca mi to: return '<span class="cellWithoutBackground" style="background-color:' + color + ';">' + cellvalue + '</span>'; I to jest sprawca całego zamieszania - jak to ukrócić, żeby składnia była pokolorowana ale jako return zwracana była wartość? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czytaj człowieku ze zrozumieniem. Przepradzam za OT, bo oczywiście nie wiem dlaczego tak masz, ale wź coś zrób z tym kodem. Począwszy od tego, że lepiej wszystko napisac w jednym strungu (będzie przejrzyściej) po drugie znaczniki <b> czy <font> zostały zdeprecjonowane i już się ich nie używa. A co jest pod zmienną $dw? zamiast <b> powinno sie tez CSSa uzywac, czy co sie z nim stalo? |
|
|
![]()
|
|
Ktoś ma jakiś pomysł, jak zrobić, żeby:
return '<span class="cellWithoutBackground" style="background-color:' + color + ';">' + cellvalue + '</span>'; jego składnia była pokolorowana ale jako return zwracana była sama wartość cellvalue? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie działa jako samowolny kod. Odpaliłem Firebug i widzę, że jako zwrot - parametr dostaję: dw <span class="cellWithoutBackground" style="background-color:yellow;">2011-03-16</span> Dlaczego tak, ano - bo w jqgridzie zrobiłem sobie kolorowanie kolumny ze względu na daty: część javascript, która zwraca mi to: return '<span class="cellWithoutBackground" style="background-color:' + color + ';">' + cellvalue + '</span>'; I to jest sprawca całego zamieszania - jak to ukrócić, żeby składnia była pokolorowana ale jako return zwracana była wartość? Ni o dlatego pytałam co jest pod $dw. A co do skracania kodu to nie tak jak pokazał maciek tylko tak: Czytelność kodu to jedno a poprawność to też istotna kwestia. Wartości atrybutów maią być w cudzysłowach a nie w apostrofach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.09.2025 - 07:32 |