Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Modyfikacja MYSQL bez przeładowania
Looozak

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Potrzebuje zrobić system oceniania czyli plus minus. Ocena powinna zmieniać się w bazie danych i aktualizować na stronie bez jej przeładowania. Takie coś jest np na demotach. Wyczytałem, że do tego potrzebny byłby AJAX więc stąd jest mój post. Nigdy nie miałem styczności z tym językiem, a nie chcę robić tego na zasadzie $_GET w php. Proszę o jakieś informacje co do tego użyć o czym poczytać a najlepiej jakieś przykłady na to gdyż nie mogę nic znaleźć a nawet jak znajdę to nie wiem czy to to o co mi chodzi ponieważ jak już pisałem kompletnie nie znam się na AJAXIE.
Go to the top of the page
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

AJAX, to nie jest żaden język.

Cytat
a to gdyż nie mogę nic znaleźć a nawet jak znajdę to nie wiem czy to to o co mi chodzi ponieważ jak już pisałem kompletnie nie znam się na AJAXIE.

http://tinyurl.com/4zjjqas

Cytat
a nie chcę robić tego na zasadzie $_GET w php

A jak chcesz do serwera to przekazać? To Cię nie ominie, ale nie będę więcej nic mówił, bo to temat rzeka, na który już sporo napisano.
+Quote Post
Looozak

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

No niby mam ten skrypt ale jego trzeba by mega wyedytować, aby osoba zalogowana mogła zagłosować tylko raz, a tam jest to na innej zasadzie. A edycja .js u mnie nie wchodzi w gre. Chyba zrezygnuję i zrobię normalnie z przeładowaniem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

// Dobra zrobiłem sobie niby z przeładowaniem ale na powrót do ostatniej pozycji strony za pomocą # . W ogóle nie widać tego przeładowania. Więc temat do zamknięcia.

Ten post edytował Looozak 24.03.2011, 14:32:38
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:25