Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Brak reakcji na kliknięcie w animację flash.., .. w zależności od referrera
kilab

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Problem podany przez klienta jest taki. Po wejściu na stronę bezpośrednio (wpisując adres w przeglądarce) po kliknięciu w banner w formacie flash nie ma przekierowania na stronę, na którą banner kieruje. Po wejściu na stronę przez link z innej witryny, animacja działa prawidłowo - jest przekierowanie pod żądany adres. W pliku flasha na najwyższej warstwie jest prostokąt bez wypełnienia, do którego przy kliknięciu jest przypisana akcja getURL. Jako parametr, adres strony podawany jest oczywiście z 'http://'.

Nie udało mi się znaleźć żadnego komputera na którym takie coś miałoby miejsce, w każdym przypadku wszystko działa. Jak napisałem, takie ustalenia podał klient.

Pytanie do wszystkich. Jakieś pomysły jak ew. takie zdarzenie wyeliminować? Czy możliwe jest w ogóle wystąpienie takiego problemu?
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb

Grupa: Moderatorzy

A podaj link do strony na której taka sytuacja występuje.
+Quote Post
kilab

-----

Chodzi o reklamy w nagłówku - Opla i Chevroleta
link

Ten post edytował kilab 22.03.2011, 16:32:37
+Quote Post
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Wszędzie działa, ie6 - 8, ff 3.6, safari, chrome
Dowiedz się więcej na temat środowiska w którym klient ma problem. System, przeglądarka, Czy przeglądarka ma jakieś dodatki.
+Quote Post
kilab

-----

I ja kilka zestawów sprawdziłem i działa. Klient mówił, że sprawdzał na 4 różnych komputerach - w pracy i w domu, przeglądarki IE i Firefox. Myślałem również, że może jakaś wadliwa wersja Flasha, zaleciłem aktualizację, nic. Postaram się uzyskać informacje dot. jednego konkretnego stanowiska, tylko nie wiem, czy to coś da skoro klient zapewnia, że sytuacja ma się na czterech różnych .

edit: Jak się okazało, problem występuje jedynie przy poprzedzeniu adresu 'www.' Pomijając ten fragment, problem nie występuje.

Ten post edytował kilab 23.03.2011, 14:02:49
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:49