![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postanowiłem stworzyć przyjazne linki i w tym celu korzystam z 3 linijek kodu:
gdzie zmienna $link jest tytułem który ma być zmieniony. To działa. Problem jest w tym, że tworzę
I teraz gdy w danym momencie chce wywołać funkcje zmien_link() to nie nwyświetla mi danych to znaczy zamiast wywołać adres tytul-newsa,1.html wyświetla ,1.html. Czym może to być spowodowane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego funckja nie przyjmuje parametrów i nic nie zwraca?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie wiem a funkcja zapisana jest w osobnym pliku, który jest załączany na początku kodu strony. Nie mam pojęcia dlaczego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu, jeśli funckja ma nic nie zwracać, musisz zrobić globalną zmienną global
|
|
|
![]()
|
|
dodałem do funkcji global $link; ale i to nic nie dało
|
|
|
![]()
|
|
Sory, ale ty coś tam myślisz? Przecież tekst jest w zmiennej $text, nie $link
|
|
|
![]()
|
|
Mam funkcje
Zmienna text jest ustalana na podstawie zmiennej link więc chyba dobrze mam. Po za tym zmieniłem globalną na text i to samo ;/ Ten post edytował radziowie 16.03.2011, 20:06:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodałbym tam jeszcze MB_CASE_LOWER żeby wszystkie litery zmieniało ci na małe wygląda estetyczniej. Co do problemu to przyjrzałbym się co masz wpisane w htaccessie może tam tkwi problem. Poza tym całkiem niedawno sam walczyłem z przyjaznymi linkami. Sprawdź najpierw inne funkcje dopasowując je pod swoje potrzeby może wtedy namierzysz błąd.
|
|
|
![]()
|
|
Temat do zamknięcia. Dzięki wszystkim (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Dlaczego np. ż zamienia mi na z natomiast ą lub ś nie zamienia już na a bądź s
Ten post edytował radziowie 16.03.2011, 21:22:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:27 |