![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem. Znam się na htmlu css i lekko na js. Robię pewną stronkę i chce tam zamieścić opcje kontakt ( w sensie wysyłanie maila ) Zrobiłem już w htmlu tak: Cytat <form action="" method="post" id="zzz"> <fieldset> <div> <label for="imie">Imię:</label> <input type="text" id="imie" /> <label for="email">E-mail:</label> <input type="text" id="email" /> </div> <div> <label for="wiadomosc">Treść Wiadomości:</label> <textarea id="wiadomosc" rows="10" cols="50">Tutaj wpisz treść wiadomości.</textarea> </div> </fieldset> <p> <input type="submit" id="submit" value="Wyślij" class="submit" /> </p> </form> Wiem, że jest dużo tego na google poradników i nie tylko jak zrobić w php aby wysyłało maila. Ale nie wiem jak uzupełnić dla mojego przypadku. W sensie nazwy gdzie jakie moje. Ponieważ nie znam się, na php. Proszę o pomoc jak by wyglądało wypisane w php z moimi nazwami. Z góry dziękuje i pozdrawiam Wa1tor.
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Każdemu z pól, które mają zostać wysłane - nadajesz atrybut name. Dla przykładu: <input type="text" name="temat" /> - dane które zostaną tam wpisane, będą "dostępne" poprzez odebranie zmiennych $_POST['temat'] (dla przykładu name="temat"). I tak: po wciśnięciu wyślij musisz obsłużyć akcję.
Analogicznie możesz skorzystasz z tylu $_POST['JakaśNazwa'] ile potrzebujesz. Opis tego, co wstawiamy w funkcji mail() znajdziesz w manualu lub poprzez google ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:28 |