![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie mogłem znaleźć nic o podobnym problemie. oto mój problem jest tabela: id---nr1---nr2---nr3 1-----T-----T------N 2-----N-----N------T 3-----T-----T------N 4-----N-----T------N i zapytania SELECT COUNT(nr1) AS Num1 FROM tbl WHERE nr1=T SELECT COUNT(nr2) AS Num2 FROM tbl WHERE nr2=T SELECT COUNT(nr3) AS Num3 FROM tbl WHERE nr3=T Po dodaniu wyników z trzech zapytań = 6 Jak połączyć trzy zapytania w jedno? Z góry dziękuję za wskazówki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np.
w wyniku jeden wiersz lub
w wyniku 3 osobne wiersze i wtedy to AS Num nie jest potrzebne bo i tak jedna kolumna zostanie zwrócona |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za wskazówki,
co do I wariantu to jak najbardziej dzięki, po części już też tak kombinowałem tylko problem w tym ze kolumn do przeszukania jest "trochę" więcej niż 3 i wychodzi straszny "pająk" z tego zapytania. Myślałem ze jest jakiś mniejszy pająk - ale wielkie dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 06:59 |