![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[xml][/xml]Witam pisze własnie fragment skryptu na własne potrzeby niestety dawno nie siedziałem w php dobre dwa moze trzy lata i ostatnio postanowilem znow odswiezyc sobie ten jezyk. Choc nowe standardy czasami mnie irytuja i pewnie z tym mam tutaj problem.
Ten fragment kodu odpowiada za otworzenie drzewa katalogów do wyboru z poziomu rozwijanego menu a dokladniej jak to wyglada mam katalogi +katalog 1 -podkatalog1 -podkatalog2 -podkatalog3 +katalog 2 -podkatalog1 -podkatalog2 -podkatalog3 Główne katalogi maja wyswietlac sie jako optgroup label a pod nim podkatalogi danej kategori wszystko niby działa sprawnie do momentu gdy chce wyswietlic podkatalogi a dokladniej mam problem z połączeniem przy funkcji opendir tego fragmentu $dt_path\$file czyli by sciezka wygladala np. database\categories\katalog1 przy drugim odwolaniu petli database\categories\katalog2. Jesli zamotalem to wyjasniam jeszcze raz chodzi mi o stworzenie rozwijanego pola w ktorym glowne katalogi (kategorie) by byly zakladkami menu (label) a opcjami do wyboru byly by podkatalogi (podkategorie) danej kategori. Bez bicia przyznaje sie ze moglem sporo poplatac wlasnie wdrazam sie do nowych standardow pisania kodu php.
Rozwiazane problemem byl slash w druga strone zamiast \ to / kod został poprawiony. Ten post edytował znetxwork 6.03.2011, 15:58:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 06:18 |