![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem zabawę z Doctrine (wcześniej używałem propela) i mam problem z takim zapytaniem:
Dostaję error o następującej treści: "Strona" with an alias of "s1" in your query does not reference the parent component it is related to. Szukam w googlu rozwiązania i nic nie mogę znaleźć, to znaczy jest trochę wątków na ten temat ale wszędzie jest mowa o złej relacji między tabelami a ja mam samozłączenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli używasz $this->createQuery to rozumiem że wywołujesz to w klasie StronaTable.class.php, wiec metoda 'from' jest zbędna. Spróbuj czegoś takiego:
Nie testowałem tego, nie wiem jak się zachowa doctrine przy złączeniu dwóch tych samych tabel, ale nie sądzę aby to był problem. Ten post edytował puc 9.03.2011, 10:58:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem już z joinem co prawda trochę inaczej ale próbowałem w każdym razie z twoim zapytaniem wypluwa:
"Unknown relation alias Strona" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem że masz zrobioną relację Strona->Strona (foreign key po id_dodzica->id)?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:10 |