![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam sobie taką tabelkę:
I chodziłoby mi o to, żeby po kliknięciu na button 'Usuń' usuwało usera z danego wiersza. Nie mogę sobie z tym poradzić. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Google: register globals.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrzę na te przykłady. I za wiele nie mogę wywnioskować. Mógłbyś dorzucić coś więcej?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przeczytaj jeszcze raz te przykłady, bo temat wałkowany setki razy.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tabelce w której wyświetlasz userów nie możesz ich id po prostu wyświetlać jako teks jeśli chcesz aby można było ich potem usunąć. Dwa wyjscia:
1) Jesli chcesz aby przy kazdym userze byl jeden przycisk do jego usuniecia to: Kazdego usera opatrz w oddzielny formularz, dodaj pole <input type="hidden" name="userid" value="$row['id']" /> Warunek odbierający dane musi wyglądać podobnie jak u Ciebie z tą różnicą , że nie może być $cmd, tylko $_POST['cmd'] bo jak zauwazyl erix bez wlaczonej opcji register_globals ta zmienna bedzie nierozpoznawalna. Usuwasz usera o id=$_POST['userid'] 2) Jesli chcesz aby byl jeden przycisk do usuwania wielu userow na raz a kazdy user mial oddzielnego checkboxa do zaznaczania/odznaczania go to.... to napisz ktora opcje wolisz bo nie chce mi sie pisac na darmo ![]() -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
W sumie wybrałbym tą opcję pierwszą.
![]() Rozumiem to co napisałeś. Tylko nie za bardzo wiem jak to 'podpiąć' do tej tabeli. To jest jedyna przeszkoda .. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego.... radzę się douczyć podstaw. Nie miałeś domkniętej pętli while ani tabeli. Wszystko co było w Twoim warunku if($cmd='Usuń'){ nie miało prawa działać. Dlaczego? Bo skąd php miełby wiedzieć co to jest $cmd skoro ta zmienna nie istniałaby po przeładowaniu strony, czyli po kliknięciu w przycisk. Dalej... wszystkie zmienne $row w tym warunku, np. $id którego używasz do usuwania też by nie istniały. Te $row, które wykorzystujesz w pętli while, przestaną istnieć po przeładowaniu strony. I w ogóle to pododawałeś same przyciski bez formularzy, nie przekazywałeś nigdzie dalej id usera do usunięcia. No po prostu NIC nie miało prawa Ci tam działać. Ten post edytował sadistic_son 2.03.2011, 20:57:00 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 00:47 |