![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Napisałem kod, w którym wyświetlam informacje na temat auta z pozycjami do załadunku. Potrzebuje uzyskać efekt, w którym po ustawieniu w input wartości odpowiadającej kolejności załadunku na aucie poprzez naciśnięcie buttona zostanie ustawiona i ponownie wyświetlona jako już ustawiona poprawnie. Dodatkowo potrzebuje aby w dwóch kolejnych inputach była możliwość ustawienia dla danego auta daty wyjazdu i nazwę spedycji.
Jak widać auta które mają nadany numer wyświetlane są w pętli jako kolejne tabele. Ostatnio co kombinowałem to opatrzyłem wszystko w <form> i w każdej tabeli jest przycisk do zmiany kolejności. Problem w tym jak zrobić aby edytować tylko jedną tabele z pośród kilku wyświetlonych. Za jakiekolwiek podpowiedzi z góry dziękuję. Ten post edytował Tang0 24.02.2011, 10:34:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale jeśli chcesz żeby submit działał tylko dla określonego bloku, to musisz ten blok ubrać w znaczniki <form>, </form>.
W tym przypadku spróbuj w pętli przed każdą tabelą dodać <form ...> (i oczywiście po zakończeniu tabeli dodać </form> (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już to przerabiałem z takim skutkiem że <input z danego bloku <form></form>
ma taką samą nazwę jak jak w kolejnym bloku i wtedy submit głupieje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Teraz działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tylko jak załatwić sprawę tej kolejności. Skoro mam już wyświetlony zestaw tabel (jedna tabela jedno auto), to jak z danej tabeli (z każdego wiersza) przekazać wartości do skryptu, który je zapisze jako nowe? Rysunek pomocniczy: (IMG:http://efotosy.ef.funpic.de/img/d4bf5456f2a1c1cee05b16f29bc4cd30/s.JPG) Ten post edytował Tang0 24.02.2011, 13:00:29 |
|
|
![]()
|
|
Do skryptu musisz przekazać id samochodu, którego dotyczy zmiana.
Można to zrobić na kilka sposobów, najszybciej chyba tak, że dodajesz w każdym <form> ukryte id:
Wtedy w skrypcie masz dostęp do zmiennej $_POST['id_samochodu']. Ten post edytował matino 24.02.2011, 15:53:53 |
|
|
![]()
|
|
Wyjaśnie to na obrazkach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Rys1. Tak wygląda tabela z bez ustawionej kolejności (IMG:http://s2.ifotos.pl/mini/1_hrhqqqs.JPG) Rys2. Następnie ustawiam sobie kolejność (IMG:http://s2.ifotos.pl/mini/2_hrrppra.JPG) Chcę aby po naciśnięciu buttona "kol" wprowadzone wartości przypisać do odpowiedniego "lp". Wtedy po ponownym wyświetleniu auta odpowiednio skonstruowanym zapytaniem wyświetlę sobie pozycje w kolejności. Ten post edytował Tang0 25.02.2011, 14:08:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 16:01 |